Nieuwenhoorn kopje onder tegen Zwaluwen

Sport 462 keer gelezen

Nieuwenhoorn - Onder prima omstandigheden is afgelopen zaterdag de wedstrijd tussen Nieuwenhoorn 1 en Zwaluwen Vlaardingen gespeeld. Prima omstandigheden die, zeker voor de theepauze voor de neutrale toeschouwer een boeiende wedstrijd opleverde.

Zowel Nieuwenhoorn, zonder de geblesseerde Joey Klein, als Zwaluwen creëerden in het deze periode de nodige kansen. Het was Nieuwenhoorn die, na een vloeiende combinatie tussen de voorwaartsen, in de 18e minuut via Olaf van der Sande op voorsprong kwam. Het was kort daarna dat wederom van der Sande, profiterend van zijn scherpte en snelheid, de 2-0 op de schoen had. Helaas voor de mannen van Cesco Agterberg redde de keeper van Zwaluwen attent. In de 33e minuut was het Zwaluwen dat, door weifelend optreden van de verdediging van Nieuwenhoorn, de gelijkmaker op het scorebord zette.

Op basis van het vertoonde veldspel een terechte stand die echter in de laatste seconden van de 1e helft door Zwaluwen nog werd omgezet in een 1-2 voorsprong. Met een aangepaste veldbezetting bij Nieuwenhoorn, werd vanaf het begin van de 2e helft nadrukkelijk gekozen voor de aanval. Mede als gevolg daarvan meer ruimte biedend voor de snelle aanvallers van de bezoekers, hetwelk resulteerde in de 1-3 in de 54e minuut van de wedstrijd. Nieuwenhoorn bleek, ondanks min of meer wanhopige pogingen op een beter resultaat, niet bij machte het tij te keren. Ondanks het inbrengen van een 2-tal wissels aan de zijde van Nieuwenhoorn was het echter de slim spelende Vlaardingse ploeg die in de 74e minuut voor de vierde keer de bal achter de inmiddels moedeloze keeper van Nieuwenhoorn wist te plaatsen. In de 77e minuut, na het maken van de 1-5 door Zwaluwen, was de wedstrijd gespeeld en het Nieuwenhoorn publiek uiteraard teleur gesteld.

Om niet in de gevarenzone te geraken zullen de mannen van Agterberg en assistent Schaap volgende week zaterdag dan ook nadrukkelijk aan de bak moeten in Hendrik Ido Ambacht tegen de koploper van de 4e Divisie B, ASWH.