Afbeelding
Afbeelding: Pixabay
Agenda

Wat is er te doen in de regio?

Algemeen 1.641 keer gelezen

De regio bruist van activiteit met een divers aanbod aan evenementen. Of je nu geïnteresseerd bent in kunst en cultuur, sportevenementen, festivals of lokale markten, er is voor elk wat wils. Kom en geniet van de gezelligheid die de evenementen in de regio te bieden hebben. Hieronder leest u een greep uit het aanbod in de regio.

Koningsdag in de Vesting bij Droogdok Jan Blanken
Hellevoetsluis - Op 27 april 2024 organiseert Stichting Koningsdag Vesting Hellevoetsluis de eerste editie van Koningsdag in de nieuwe gemeente. Koningsdag wordt gevierd bij het Droogdok, Dokweg 5. Om 10:00 uur wordt de dag geopend met een toespraak van wethouder Janneke Postma en zullen leden van Scouting Hellevoetsluis de vlag hijsen, onder begeleiding van Sempre Crescendo. Na dit officiële gedeelte kunnen kinderen van 3 t/m 12 jaar allerlei activiteiten doen. Ze kunnen zich onder andere laten schminken, een parcours over een stormbaan afleggen, een glitter-tattoo laten zetten en meedoen aan Oudhollandse spelletjes als spijkerbroekhangen en XL-sjoelen. Alle deelnemers krijgen iets te drinken en een versnapering. Om 14:00 uur is het programma afgelopen. Deelname is gratis. Kom zoveel mogelijk lopend of op de fiets, i.v.m. beperkte parkeermogelijkheden. Wilt u een handje helpen? Stichting Koningsdag Vesting Hellevoetsluis zoekt nog vrijwilligers! Aanmelden kan via onderstaand: stichtingkoningsdagvesting@hotmail.com.

Muziek in de vesting Koningsdag
Hellevoetsluis - De Waag en muziekcafé Barbiertje organiseren weer een gezellige koningsdag met duo Freus op het plein achter het gemeentehuis. Houd de socials van De Waag en Barbiertje in de gaten voor het verdere muzikale programma. Bij slecht weer is het in het Barbiertje. Bij Mach is er een gratis mini popfestival met regionale bands bij muziekcafé MACH in Hellevoetsluis van 13 uur tot 17 uur.

Open podium Koningsdag
Hellevoetsluis - Muzikaal open podium en klein festival op Koningsdag met optredens van Arnout Dalkman, Polkadots duo, The Land of Song, Pieter Tak, 3 Whiskey and a Beer en Maarten Walters. Het open podium is van 14 uur tot 17 uur. Klein festival van 17 uur tot 21 uur! Kijk op www.cultureeltrefpuntvoorneaanzee.nl voor alle info.

Toostkaravaan
Brielle -  Het reizende festival van het jaar komt weer terug naar Brielle! Kom naar de TOOST-karavaan met een bonte verzameling foodtrucks, een zomerse muziek line-up, kunstzinnig kids-programma en vooral véél lekkers en gezelligheid neer in het Bleijkers Bolwerk, ook op 27 april Koningsdag!

Koningsdag de Kerkestee
Hellevoetsluis - Het kofferbakmarkten seizoen staat voor de deur bij kinderboerderij de Kerkestee staat te popelen! Op Koningsdag, 27 april, trappen ze af. Om deel te nemen, bel je de kinderboerderij (0181311484) of meld je je ter plaatse aan. Bij aankomst op de Plattendijk, normale ingang, om 9.30 uur ontvang je een reserveringsnummer van een marktmeester en word je naar veld 1, 2 of 3 geleid. Voor de Koningsdag-editie zijn er geen kosten, maar voor latere markten van mei tot september betaal je €10 voor een auto, €5 voor een kleedje en jeugdleden met ledenpas mogen gratis. Naast kofferbakverkoop zijn er kramen, een loterij en ruimte voor lokale ondernemers zoals Egg-selent en Peen van Tom. Vergeet niet wat lekkers te halen, zoals koningsoliebollen, broodjes worst of ijsjes!

Kleedjesmarkt Struytse Hoeck
Hellevoetsluis - Het winkelcentrum stelt het gebied buiten het overdekte deel weer beschikbaar voor een gezellige kleedjesmarkt. Dus haal je spullen van zolder en kom gezellig zitten. Zoek vanaf 8 uur een plekje uit, let op dat je geen winkelingangen blokkeert. Er mogen geen plekjes van te voren gereserveerd worden. Of kom natuurlijk gewoon lekker neuzen tussen al die leuke spulletjes!

Tobi Kooiman – Best of 2 (try out)
Hellevoetsluis - Tobi Kooiman is cabaretier en wiskundige. Hij tackelt met zijn gevoel voor logica levensvraagstukken en alledaagse kwesties en neemt op de koop toe dat het publiek ongegeneerd door zijn verhalen heen lacht. Bij cabaretfestival Cameretten won hij de Publieksprijs, en zijn eerste voorstelling, Best Of werd goed ontvangen.  Nu beginnen de try-outs voor zijn 2e voorstelling, Best Of 2. Daarin gaat hij proberen zijn imago op te krikken. Want, aldus Tobi: “De reactie die ik na Best Of het vaakst kreeg kwam van bejaarde vrouwen die dan zeiden: “Ik vond het heel herkenbaar. Mijn kleinzoon is ook autistisch.” Vrijdag 26 april, 20.15 uur. Kaarten via www.theatertweehondjes.nl

Koningsdag in Oudenhoorn
Oudenhoorn - Om 10 uur is een optocht door het dorp met mooi versierde fietsen van de Nieuwe Meent. De Latin Music Brassband zal de optocht muzikaal begeleiden. Om 11 uur start de dikke banden race met aansluitend de prijsuitreiking voor mooiste fiets en de winnaar van de dikke banden race. De hele middag zijn er leuke spelletjes te doen op het plein bij de kerk en is er muziek. Voor volwassenen is er om 15 uur een bingo.

BEE HAPPY bij kinderboerderij
Hellevoetsluis -  Op woensdagmiddag 1 mei wordt er een lezing gehouden over bijen op kinderboerderij “De Kerkestee”. Tijdens de lezing wordt besproken waarom bijen worden gehouden en wat hun belang is voor de natuur en de mensheid. Er zal worden ingegaan op moderne methoden van bijenhouderij en hoe het leven in een bijenkast eruitziet. Ook onderwerpen als voortplanting, het leven van bijen en de relatie ervan tot mensen komen aan bod. Daarnaast worden bijenproducten besproken. Dit is een uitgelezen kans voor iedereen die meer wil weten over bijen om vragen te stellen. Er zijn 40 plaatsen beschikbaar op de kinderboerderij, dus reserveer tijdig. Aanmelden kan tijdens een bezoek aan de kinderboerderij of via 0181 311 484.

Bingo avond in Buurtcentrum Oude Woelhoek
Hellevoetsluis - Op vrijdag 3 mei wordt de maandelijkse 18+ bingo avond weer gehouden in de Oude Woelhoek. Graag wel eerst even aanmelden bij Tonie Klompenhouder, 06-15560462. De avond is incl. 2 pauzes. U kunt van tevoren frituursnacks bestellen aan de bar voor in de grote pauze van ± 21.15 uur. Er zijn diverse boekjes te koop voor de speelrondes. De zaal en de bar zijn open vanaf 18.30 uur. De bingo begint om 19.30 uur en eindigt rond 23.00 uur. Achterdorp 9 in Hellevoetsluis

Rondleiding en speurtocht langs militair erfgoed
Hellevoetsluis - Op 5 mei 2024 nodigt Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis u uit voor rondleidingen en een fotospeurtocht langs het militaire erfgoed van de vesting. Om 13:00 uur begint een rondleiding over de historische kustbatterij met imposante 24 cm kanonnen, die de vestinghaven bewaakten tot aan de Eerste Wereldoorlog. Om 13:30 uur start “Sporen van de Tweede Wereldoorlog”, waarbij de gids u langs de overblijfselen van deze periode leidt. Kinderen kunnen onder begeleiding deelnemen aan een fotospeurtocht van 13:00 tot 14:30 uur. De bezoekersruimte is open van 13:00 tot 15:30 uur. Kosten zijn € 5,00 p.p. voor de rondleidingen, met halve prijs voor donateurs en kinderen onder 12 jaar. Aanmelden is verplicht via https://www.fronttaal.info of 06 31 25 49 09.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant