Afbeelding
Eyecatcher de filmmakers

A15 Suurhoffbrug drie weekenden afgesloten richting Maasvlakte/Oostvoorne

Algemeen 432 keer gelezen

In augustus en september is de A15 Suurhoffbrug 3 weekenden afgesloten voor autoverkeer richting Maasvlakte/Oostvoorne: van vrijdag 6 augustus 21.00 uur tot maandag 9 augustus 05.00 uur 2021; van vrijdag 20 augustus 20.00 uur tot maandag 23 augustus 05.00 uur en van vrijdag 24 september 21.00 uur tot maandag 27 september 05.00 uur. 

Daarnaast is de Suurhoffbrug richting Maasvlakte/ Oostvoorne één nacht afgesloten van dinsdag 10 augustus 23.30 uur tot woensdag 11 augustus 05.00 uur. 

Extra reistijd en omleidingen

Tijdens de afsluitingen moet autoverkeer rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 10 tot 30 minuten. Het reguliere autoverkeer richting Maasvlakte/Oostvoorne rijdt om via de N57 en N218, en tijdens de weeekendafsluitingen ook via de N496. De huidige rijstrookafzetting op de brug (waardoor er maar 1 rijstrook beschikbaar is voor verkeer richting Maasvlakte/Oostvoorne) duurt nog tot vrijdag 20 augustus. Eind september zijn de werkzaamheden afgerond. Naast beperkte hinder bij toekomstige inspecties en onderhoud is er vanaf dat moment geen verkeershinder meer in verband met de renovatie.

Omleidingen voor autoverkeer tijdens de drie weekendafsluitingen in augustus en september van de A15 Suurhoffbrug in de richting Maasvlakte/Oostvoorne. Bij de nachtelijke afsluitingen van woendag 10 op donderdag 11 augustus gelden alleen de N57 en de N218 als omleidingsroute. 

Renovatie oude Suurhoffbrug

De Suurhoffbrug is ooit relatief licht ontworpen, voor enkele vrachtwagens per dag. Omdat er in de loop der tijd veel meer en zwaarder vrachtverkeer is gaan rijden, is er sprake van vermoeiingsschade. Over een aantal jaren komt er daarom een nieuwe verbinding. Totdat het zo ver is, zorgt Rijkswaterstaat dat de huidige verbinding veilig te gebruiken blijft door de oude brug te renoveren en de lasten van het verkeer te verdelen met een tijdelijke brug naast de oude brug. 

Lijm en bouten: werken in geconditioneerde tent

Bij de huidige zomerrenovatie worden over de hele lengte van de brug stukken dekplaat gerepareerd en vervangen. Het deel waar de klep van de brug vroeger open en dicht kon wordt in augustus als eerste brug in Nederland versterkt met nieuwe dekplaten die worden bevestigd met lijm en bouten. Het daadwerkelijke aanbrengen van de lijm gebeurt tijdens de weekendafsluiting richting Maasvlakte/Oostvoorne van vrijdag 20 tot maandag 23 augustus, zodat de brugconstructie zo min mogelijk trilt en de condities optimaal zijn voor de hechting en uitharding van de lijm.

Vervanging en Renovatie

Rijkswaterstaat werkt de komende jaren aan vervanging en renovatie van de bestaande infrastructuur. De Suurhoffbrug is 1 van de 13 bruggen in Zuid-Holland die we aanpakken. Veel bruggen, tunnels, sluizen en viaducten stammen uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw. Ook zijn ze door de jaren heen intensief belast door steeds meer en steeds zwaarder verkeer. Dit vergroot de kans op storingen en daarom zijn ze toe aan vernieuwing. Voor deze omvangrijke klus maken we zo veel mogelijk gebruik van slimme en duurzame technieken. Op die manier vernieuwen we de infrastructuur voor de komende generaties, en kunt u ook in de toekomst vlot, veilig en duurzaam van A naar B. 

Veiligheid voorop tijdens wegwerkzaamheden

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet

Meer informatie werkzaamheden A15 Suurhoffbrug

Kijk op de projectpagina A15: renovatie en nieuwbouw Suurhoffbrug voor meer informatie over de Suurhoffbrug. Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de pagina Geplande wegwerkzaamheden. U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Uit de krant