Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Nieuwenhoorn neemt moeilijke klip Achilles Veen

Sport 769 keer gelezen

Veen- Nieuwenhoorn heeft op het sportpark De Hanen Weide in de fusiegemeente Altena een fraaie 0-2 (0-0) overwinning behaald op Achilles Veen. De zwart-witten zijn met 12 punten uit de laatste vijf wedstrijden gestegen naar de negende plaats in de Vierde divisie A.

We zijn heel blij met de overwinning tegen een ploeg, die in de thuiswedstrijd met goed voetbal al indruk maakte en waarvan ik dacht dat deze top-3 zouden gaan eindigen, maar onderhand aan de lage kant staan’’, geeft trainer Oscar Biesheuvel hiermee aan dat goed voetbal geen garantie geeft op een goede positie op de ranglijst. Nieuwenhoorn werd in het eerste halfuur ver teruggedrongen in verdedigende stelling. De goed keepende Mike van de Wijngaart kreeg na een kwartier spelen de hulp van de paal. ‘’Achilles speelde ook nu weer sterk, waren sterk aan de bal, dus we hadden het bij vlagen wel moeilijk, maar echt veel kansen kregen zij niet. Wij waren in de counter met Dimi en Chris soms loei gevaarlijk, hadden zelfs de betere kansen.’’ Nieuwenhoorn kwam naarmate de wedstrijd vorderde beter in de wedstrijd en dat trok zo door in de tweede helft. Na ruim een kwartier spelen in de tweede helft kopte de voor Dimitri Gomes Almeida ingevallen Lukas Hamann een voorzet binnen. De toegeschoten Christiaan Dabaghian knikte de bal voor de zekerheid, voor of reeds achter de doellijn, nog verder tegen het garen: 0-1. ‘’Achilles werd vanaf dat moment een beetje paniekerig en zette extra aan, maar we zijn nauwelijks in de problemen geweest. Dat is een compliment voor de ploeg. 

Achilles was misschien heel de wedstrijd dominant aan de bal, maar wilde niet echt bijten. Ze kwamen er niet doorheen en de voorzetten pakte Mike uit de lucht. Je zag de machteloosheid bij de tegenstander toenemen. Dat gaf bij ons steeds meer rust. Achilles speelde met de buitenspelers een linie terug waardoor zij met vijf tegen drie een overmacht op het middenveld hadden. Dat was dus met een minderheid best moeilijk verdedigen. We hadden het in de eerste halfuur moeilijk, maar in het verloop van de wedstrijd hebben wij het verdedigend uitstekend gedaan, hadden de controle.Wij spelen in ons 5-3-2 systeem voorin veel één tegen één of twee tegen twee. Dat moet je als tegenstaander met een Chris en een Dimi en later Lukas eigenlijk niet doen. Als we dan de nul kunnen houden dan weet je dat het vroeg of laat in een één tegen één situatie raak is. Achilles ging na de 0-1 alles of niets spelen.’’ Oscar Biesheuvel en de meegereisde aanhang zagen dan ook tot hun grote genoegen hoe de doorgebroken Lukas Hamann de bal in de extra tijd oog in ook koelbloedig langs de Veense doelman schoof: 0-2. Nieuwenhoorn speelt zaterdag om 14.30 uur op het sportpark aan de Rijksstraatweg tegen de ‘oude zondagbekende’ Goes.

Nieuwenhoorn: Mike van de Wijngaart; Gregory Paula, Mike van de Ruit, Frank Molendijk, Kayo Renwarin, Roeland de Bruijne; Delano a Cohen (85. Neil Overheid), Luke Korver, Frank de Regt; Dimitri Gomes Almeida (60. Lukas Hamann), Christiaan Dabaghian (80. Jeffrey Burger).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

!

Uit de krant