Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Nieuwe rotonde op Amnesty Internationallaan

Algemeen 9.495 keer gelezen

Hellevoetsluis - In de afgelopen jaren is de nieuwe wijk Stadsdorp 3223 stapsgewijs steeds verder uitgebouwd, en dat gaat nog wel even door. Op het Vermaatterrein, naast project Acapella Wonen langs de Amnesty Internationallaan, komen nog zo’n 112 woningen. Op het terrein van het oude zwembad en de oude basisscholen komt ook woningbouw, in de vorm van vrije kavels en een seniorenhof.

Voor de bereikbaarheid laat de gemeente volgend jaar een nieuwe rotonde aanleggen op de kruising Amnesty Internationallaan-Anton Geesinkstraat. Deze rotonde komt tussen de rotonde van het Evertsenplein en de rotonde bij de Sportlaan te liggen.

De gemeente wil dat dit nieuwe woongebied met voorzieningen goed en veilig te bereiken is en is van mening dat een rotonde hiervoor de beste keuze is. Uit onderzoek zou namelijk blijken dat een rotonde de beste oplossing is voor de verkeersveiligheid. 

Om dit mogelijk te maken is het nodig om de aansluiting van de Anton Geesinkstraat op de Amnesty Internationallaan aan te passen.  De aanleg van de rotonde wordt afgestemd op de planning van de woningbouw. De gemeente denkt de rotonde in 2025 te kunnen aanleggen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant