Afbeelding

Ibis krijgt geen kans van Volley Zuid

Sport 47 keer gelezen

Hellevoetsluis- De volleyballers van Ibis hebben in De Morgenstont tegen Volley Zuid 2 niet voor een stunt kunnen zorgen. De ongenaakbare koploper in de eerste klasse A zegevierde met 0-4 (21-25, 21-25, 16-25, 20-25) over de Hellevoeters. Ibis deelt de achtste plaats met Spirit 2 en heeft slechts één punt voorsprong op Hou Stand en heeeft een positieve marge van tien punten op de hekkensluiters Bernisse en Volley Voorne, dus is nog allerminst gevrijwaard van degradatiezorgen.

De mannen van Adrie Prins, die uitkwamen zonder Ronald Ketelaar (slijmbeursontsteking) en Fuan de Bruijn (griep), kunnen echter terugzien op een goede wedstrijd. 'Volley Zuid is veruit de sterkste ploeg van deze afdeling en wil zo snel mogelijk terug naar de promotieklasse. Zij hebben enkele spelers met derdedivisie-ervaring. Toch waren we in de eerste twee sets gelijkwaardig aan hen, hebben een periode voorgestaan, maar de ervaring gaf in de finale van de sets de doorslag. Behoudens de derde set hebben we goed partij geboden,' complimenteerde de coach van Ibis zijn ploeg. De volleybalclub uit Hellevoetsluis mocht vanwege het 50-jarig jubileum eerder in de week uit handen van wethouder Hans van Lith een cheque van driehonderd euro ontvangen. 'Wij hebben als kleine club moeite om het hoofd boven water te houden, dus is deze bijdrage welkom,' aldus Adrie Prins. Ibis is overigens actief om leden te werven. 'We geven volleyballes op het Helinium en hopen daar toch leden aan over te houden. Gelukkig zie ik bij de jeugd enthousiasme. Het wachten is op de doorstroming.' Ibis speelt aanstaande zaterdag om 20.00 uur in De Rozet in Rozenburg de regioderby tegen Vovero.

Ibis (heren): Ivo Jacobs, Jeroen van den Bos, Sjaak Teljeur, Dirk Jan Maller, Ralf Jansen, Chris Jongejan, Arie Verkamman.

Dan Rolandus

Uit de krant