Tractor Pulling Oudenhoorn
Tractor Pulling Oudenhoorn Foto: Wil van Balen
Agenda

Wat is er te doen in de regio?

Algemeen 770 keer gelezen

De regio bruist van activiteit met een divers aanbod aan evenementen. Of je nu geïnteresseerd bent in kunst en cultuur, sportevenementen, festivals of lokale markten, er is voor elk wat wils. Kom en geniet van de gezelligheid die de evenementen in de regio te bieden hebben. Hieronder leest u een greep uit het aanbod in de regio.

Gratis filmvertoning
Hellevoetsluis - Inwoners uit Voorne aan Zee worden door Stichting PUSH uitgenodigd voor een gratis avondje naar de film in theater Twee Hondjes. Op dinsdagavond 14 mei wordt in de theaterzaal de film ‘The Beautiful Game’ vertoond. Een film over het Wereldkampioenschap straatvoetbal voor daklozen. Gebaseerd op het toernooi dat ieder jaar daadwerkelijk wordt georganiseerd. Omdat Stichting PUSH ook in Voorne aan Zee inwoners in een kwetsbare positie weer op de been helpt d.m.v. sport willen zij met het vertonen van de film het liefst een zaal vol inwoners geïnspireerd naar huis sturen. Wil jij erbij zijn? Meld je aan via info@fijnjetezien.nl of stuur een berichtje naar 06-26387209. Inloop is vanaf 18:30 uur voor een gratis drankje en de film start om 19:00 uur. Na afloop van de film (zo rond 21:15 uur) is er nog tijd voor een praatje. Vragen? Stel ze aan Nick van Straaten via n.vanstraaten@stichting-push.nl

Tractor Pulling Oudenhoorn
Oudenhoorn - Na succesvolle edities op Hemelvaartsdag in 2022 en 2023 wordt ook dit jaar Tractor Pulling Oudenhoorn op Hemelvaartsdag georganiseerd. Die donderdag 9 mei start om 14.00 uur de eerste wedstijd en de laatste is rond 21.00 uur klaar. Er zijn wedstrijden in de volgende categorieën: Light Two Wheel Drives, Modifieds, Mini-Unlimiteds, Two Wheel Drives, Superstocks en Unlimiteds. Er zullen zo’n tachtig deelnemers naar de Nobel-arena aan de Ruigendijk in Oudenhoorn afreizen. In de pauze wordt het publiek vermaakt met een demo-truck-wedstrijd. Vanzelfsprekend zijn de lokale teams, waaronder Sledge Hammmer en Cloud Nine, ook weer van de partij.  Voor meer informatie en kaarten: www.stpo.nl. Kaarten zijn in de voorverkoop: €20,-, kinderen 5 t/m 12: €5,- en op donderdag 09 mei aan de kassa: €22,-, kinderen 5 t/m 12: €5,-

Nationale Molendag
Hellevoetsluis - Op 11 en 12 mei is weer het Nationale Molenweekend, het grootste molenfeest van Nederland. Honderden wind- en watermolens in heel Nederland openen hun deuren om bezoek te ontvangen. Zo ook Korenmolen “De Hoop” in de Vesting. Elke molen is uniek en heeft zijn eigen verhaal. De molenaars van Korenmolen “De Hoop” staan klaar om hun passie met liefhebbers te delen en hun mee te laten genieten van dit oer-Hollandse levende monument. De geuren, geluiden, verhalen en de indrukwekkende oude techniek in een molen moet iedereen een keer beleven. Verhalen van de wind prikkelt je zintuigen en nodigt je uit om op een frisse en avontuurlijke manier in de molenaarscultuur te duiken. En voor kinderen ligt er een leuk cadeautje klaar. Op zaterdag is de molen geopend van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 16.00 uur.

Vestingcode 2.4 in Hellevoetsluis
Hellevoetsluis - Op zaterdag 1 juni wordt van 13.00 – 17.00 uur Vestingcode 2.4 georganiseerd. Zet het alvast in de agenda want het wordt weer een leuke editie. In de vesting van Hellevoetsluis bruist het van de activiteiten voor jong en oud. Er is muziek, dans, een musical, een kunstmarkt, straattheater, kinderactiviteiten en diverse live-acts. Een greep uit de locaties: Droogdok Jan Blanken, de schepen De Buffel en AMS 60 Bernisse, Barbiertje, muziekcafé MACH en nog vele andere. Binnenkort lees je meer in onze editie.

Moederdag Fair in Oudenhoorn
Oudenhoorn - Op zaterdag 11 mei is dat de ideale manier om alle standhouders van de Moederdag Fair te bezoeken. Zowel op de Ring als op het kerkplein zijn er een recordaantal van 60 kramen gevuld met een diversiteit aan producten. Het aanbod is ruim: o.a. bloemen, sierraden, planten, kleding, modeaccessoires, speciaal bier, leuke cadeaus voor jong en oud. Vanzelfsprekend ontbreken de kramen met oliebollen, poffertjes, patat, peperkoek, boeken en antiek niet. De opbrengst van de dag, kraamhuur, inkomsten uit de eigen kramen, sponsoring en lotenverkoop komt weer ten goede aan het onderhoud van het kerkgebouw.  De fair start om 09.30 uur. Gedurende de dag zelf draait het rad-van-fortuin weer volop rondjes en zijn er leuke prijzen te winnen. Rond 14.30 uur volgt de trekking van de grote verloting.

Rommelmarkt Westdijk
Hellevoetsluis - Zet het alvast in uw agenda! Op zondag 2 juni is er een rommelmarkt op het erf van de familie Trouw aan de Westdijk 51, in de polder van Hellevoetsluis. De rommelmarkt is van 9.00 tot 15.00 uur.

Middagworkshop schilderen
Spijkenisse - De schoonheid van de maand mei vasthouden? Dat kan! Vrijdagmiddag 17 mei geeft Bram van Baalen een middagworkshop schilderen in zijn Studio&Galerie, Voorstraat 61A in Spijkenisse. Je laat je inspireren door de maand mei. De workshop begint om 13.30 uur en kost 30 euro, alle materiaal en consumpties inbegrepen. Aan het eind van de middag ga je met een lenteschilderij naar huis! Geïnteresseerd? Bel of app Bram (06-21422743)

StoryTrail Theaterwandeling
Brielle - De geschiedenis van Brielle beleven? Dat kan op zaterdag 11 mei tijdens de StoryTrail Theaterwandeling. Verhalenverteller Brot van Gromme is je gids. Nou ja, gids... Droge feitjes en jaartallen gaat hij je niet vertellen. Spannende verhalen des te meer!  De StoryTrail Theaterwandeling Brielle begint op zaterdag 11 mei 2024 om 11:00 uur. Reserveren is noodzakelijk: www.StoryTrail.nl. Reserveer nu met kortingscode STORYTRAIL-7337KRT en betaal slechts € 17,50 per persoon (kinderen: € 11,05).

Wondere wereld waterdiertjes
Oostvoorne - Onder water ligt een grote on-ontdekte wereld op je te wachten! Nieuwsgierig hoe die wereld eruit ziet? Meld je dan aan voor de avontuurlijke middag de wondere wereld van waterdiertjes! Leerzaam en leuk voor de hele familie! Er gaat een wereld voor je open wanneer je de onderwaterwereld in duikt. Niet letterlijk, maar gewapend met schepnet, loeppotjes en aquaria ga je op pad in de Duinen van Oostvoorne. Welke dieren leven daar nu eigenlijk? Hoe zien ze eruit en, hoe wreed het misschien ook klinkt, wie eet wie? Ben je tussen de 6 en 12 jaar, nieuwsgierig en een echte onderzoeker? Meld je dan aan! Onder leiding van een speciale slootjesexpert ontdek je deze middag het leven onder water. Zaterdag 11 mei, 14 uur tot 15.30 uur.  Aanmelden via de website van Zuid-Hollands Landschap.

Wilde planten leren kennen
Rockanje - Ontdek de natuur om je heen met de cursus ‘Wilde planten leren kennen voor beginners’. Leer over de diversiteit aan planten in de omgeving van Voorne, van duinen tot strand. De cursus, georganiseerd door KNNV en IVN, bestaat uit drie avonden theorie en twee ochtendexcursies. Ervaren vrijwilligers begeleiden de cursus in het bezoekerscentrum Tenellaplas. Kosten zijn €35,- voor leden, €42,50 voor niet-leden. Maximaal 20 deelnemers. Data: woensdagavonden 26 juni, 3 juli, 10 juli (19:30 – 22:00 uur), zaterdagochtenden 29 juni, 13 juli (10:00 – 12:00 uur). Aanmelden voor 8 juni 2024 bij cursus.knnv.ivn@gmail.com of bel Luc Coenen (06-16296225) / Erik de Boer (06-19019010) voor meer informatie

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant