Hellevoetsluis is te gul voor FC Binnenmaas

Sport 449 keer gelezen

Hellevoetsluis- Hellevoetsluis moet vanwege de 2-4 (1-3) nederlaag tegen FC Binnenmaas de leiding in de tweede klasse B weer delen met DCV, dat met 0-4 zegevierde over SVS Capelle.

‘’Er was tot de 0-1 niets aan de hand, kregen daarvoor drie honderdprocent kansen (Davy Mierop en Serkan Yavuzyigitoglu, DR), maar het werd wel 0-1’’, wees verliezend trainer Paul Bestebreur op de effectiviteit bij de tegenstander, dat vervolgens uitliep naar 0-3. ‘’Het waren allemaal cadeautjes. We zijn bij 0-3 alles of niets gaan spelen.’’ Davy Mierop gaf zijn ploeg vlak voor rust weer hoop: 1-3. Hellevoetsluis nam met Daniel Dijksman voor de ongelukkig spelende Vincent Mast en Marley Dors voor de geblesseerd geraakte Serkan Yavuzyigitoglu alle risico’s om dichterbij te komen. ‘’Teveel spelers gaven in de eerste helft niet thuis, heb tijdens de rust gezegd meer energie in de wedstrijd te steken.’’ Hellevoetsluis bleef kansen creëren, maar onder andere Fabian Boekholt sprong daar onzorgvuldig mee om. Fabian Boekholt leidde halverwege de onbedoelde gelijkmaker in, toen hij in zijn doorgang de kans op 2-3 door de doelverdediger ontnomen werd en deze vervolgens met zijn uittrap de ongedekte aanvaller bereikte, die doelman Daniel Ribaric voor de vierde keer het nakijken gaf: 1-4. ‘’Als Fabian 2-3 maakt, hadden we ook gewonnen van Binnenmaas.’’ De thuisclub was met nog twintig minuten te gaan zeker nog niet kansloos. Glenn Stoffers schoot op de lat en Brian Poelman, Davy Mierop en Fabian Boekholt, die voor de 2-4 tekende, kwamen in kansrijke positie niet tot scoren. ‘’De schade valt met het puntenverlies van CION en CWO nog mee. We hadden zelfs goede zaken kunnen doen, maar nu zijn we weer met vijf kanshebbers. We zullen de ruggen moeten rechten, want we wachten nog een heel zwaar programma, te beginnen met de uitwedstrijd tegen CION.’’

Hellevoetsluis: Daniel Ribaric; Vincent Mast (46. Daniel Dijksman), Jeffrey de Koning, Onur Furuncu (75. Rephendry Amsterdam); Richard Zebregs (80. Luuk Engels), Brian Poelman; Glenn Stoffers, Davy Mierop, Damiano Vaudo; Fabian Boekholt, Serkan Yavuzyigitoglu (46. Marley Dors).