Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Cultuurweek Voorne aan Zee 2024, cultureler kun je het niet hebben!

Algemeen 778 keer gelezen

Hellevoetsluis - Wethouder Janneke Postma opende jl. zaterdag de Cultuurweek Voorne aan Zee tijdens een bruisende activiteit in winkelcentrum Struytse Hoeck. Voordat ze, voor het eerst in haar leven, officieel het lint doorknipte als officiële start van de Cultuurweek, sprak de wethouder lovende woorden over alle organisatoren.

“Niet alleen deze Cultuurweek, alle cultuur in Voorne aan Zee komt tot stand doordat heel veel mensen binnen heel veel organisaties zich hiervoor inzetten. Van het Aanschuifkoor tot de Matthäus Passion, er is echt een enorm aanbod binnen onze gemeente. Ik bedank alle organisatoren voor hun enorme inzet.” Paul Deur van stichting PUSH legde aan de toehoorders in het winkelcentrum uit dat er tijdens de Cultuurweek ruim 70 activiteiten plaatsvinden. “In alle cultuuruitingen laten we zien hoe kleurrijk onze gemeente is. Cultureler kun je het niet hebben.”

Televisie
Vlak voor de wethouder de openingshandeling wilde verrichten, drong de TV-ploeg van Boven-Op-Het-Nieuws naar voren. Zij maakten een live-interview met de wethouder en hadden zelf iemand meegenomen die het lint zou doorknippen. Na enig overleg werd besloten tot een compromis: “Nou vooruit, dan mag u ook meedoen,” werd aan de wethouder meegedeeld. Nadat de handeling gezamenlijk tot een (bijna) goed einde was gebracht, verzorgde de dansgroep van Brandon Taylor een spetterend optreden en sloten de dames van toneelvereniging Sint-Leonardus vrede met de wethouder.

Divers aanbod
SBO, Bibliotheek Zuid Hollandse Delta, Welzijn Ouderen, PUSH en gemeente Voorne aan Zee hebben wekenlang gewerkt aan de voorbereidingen voor de Cultuurweek. Het is een week waarin de inwoners van Voorne aan Zee laagdrempelig in contact kunnen komen met Cultuur in hun gemeente. Cultuur is heel breed, van een koffieochtend in een buurthuis of ontmoetingsplek, klaverjassen/ sjoelen of bezoek van een museum tot een hoogwaardig klassiek concert. Er is in Voorne aan Zee voor ieder wat wils. Cultuur zit ook in iedereen, de een kan mooie dingen cree¨ren, de ander is creatief in denken of is bij een sport creatief in beweging.

Prijsuitreiking Buurt Kunstwedstrijd
Traditiegetrouw werd ook dit jaar een Buurt Kunstwedstrijd georganiseerd als onderdeel van de Cultuurweek. Diverse groepen uit de regio maakten een kunstwerk naar aanleiding van het thema “Kleurrijk Voorne aan Zee”. Zoals ieder jaar worden de kunstwerken tentoongesteld, dit keer in de Stuifakkers in Rockanje. Op zaterdag 23 maart vindt de prijsuitreiking plaats tijdens de DansSalon.

Ook Scouting Hellevoetsluis was zaterdag op het winkelcentrum voor de jaarlijks Scout-it-Out. Daarover leest u later meer. 

Enkele activiteiten in Hellevoetsluis:
Bibliotheek Hellevoetsluis Opzoomerlaan 106: Expositie kleurrijke bloemen.
Kom de schilderijen bekijken van Larissa Jevnovataya van Manen.

Op 22 maart:
Koffie ochtend van 10:00-12:00 uur in Buurtkamer Ons Midden, Bremstraat 3, Hellevoetsluis. We ontmoeten u graag voor gratis koffie en een praatje. Deze week hebben we iets extra lekkers bij de koffie. Komt u ook?

De Breiclub van 10:00-12:00 uur in Hart van Hellevoet, De Eik 68, Hellevoetsluis. U kunt meedoen om te breien, handwerken of er gewoon bij komen zitten voor een praatje.

Bridge Leerschool van 13:30-16:00 uur in Hart van Hellevoet, De Eik 68, Hellevoetsluis. Voor iedereen die meer wil weten van bridge is dit de juiste plek!

Op 23 maart:
Lentefeest Struytse Hoeck van 11.00-15.00 uur in het Winkelcentrum Struytse Hoeck. De Hazige tantes komen! Paaseieren zoeken in de etalages van de winkels. Funny de Paashaas is er ook om de prijsjes uit te delen.

Korenmolen ‘De Hoop’ van 12.00-16.00 in de Molenstraat 23, Hellevoetsluis. Zie en krijg uitleg hoe de techniek van de molen met natuurelementen in zijn werking gaat.

Op 24 maart:
Expositie Open Atelier van 10.00-17.00 uur in Buurtkamer Ons Midden, Bremstraat 3, Hellevoetsluis. Mix van handgemaakte quilts, schilderijen, beelden en foto’s.

Inloop Pure Kracht van 13.30-15.30 uur in Buurtkamer Ons Midden, Bremstraat 3, Hellevoetsluis. Ostara, Godin van de Lente. Kom en vier kleurrijk met ons de lente. Kom en ontdek/voel verschillende manieren van het vieren van de lente. Elk mens is uniek en er zijn verschillende manieren om de lente te vieren, welke past het beste bij jou?

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant