Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Burgemeester Junius heet nieuwe Hellevoeters welkom

Algemeen 1.590 keer gelezen

Hellevoetsluis - Afgelopen maandag 16 december werden inwoners van Hellevoetsluis die het afgelopen jaar de Nederlandse nationaliteit hebben gekregen in het zonnetje gezet in het Prinsehuis tijdens de jaarlijkse Nationale Naturalisatiedag. 

In onze gemeente kregen dit jaar 45 inwoners van Hellevoetsluis het staatsburgerschap.  Een verzoek tot naturalisatie kan ingediend worden na drie jaar samenwonen met een Nederlandse partner of na vijf jaar onafgebroken in Nederland te hebben gewoond. Ook moet het inburgeringsexamen succesvol zijn afgelegd. 

Van de 45 genodigden hebben 11 nieuwe Hellevoeters gehoor gegeven aan de uitnodiging van het gemeentebestuur.  Samen met familie en vrienden kwamen zij maandag naar het Prinsehuis om de ceremonie rondom Naturalisatiedag bij te wonen. In de trouwzaal had zich een gemêleerd gezelschap uit allerlei windstreken verzameld. De nieuwe Hellevoeters komen uit Egypte, Engeland, Schotland, Syrië, Congo, Mexico, Iran, Canada, Thailand en Peru. Baby Lionel van 1 jaar is de jongste van het gezelschap die dit jaar de Nederlandse nationaliteit heeft gekregen.  Zijn ouders zijn staatloos en afkomstig uit Syrië. Na de vele felicitaties door de burgemeester en een kop koffie met wat lekkers kregen de nieuwe Nederlanders een leuke attentie overhandigd. 

Sinds 1954 is 15 december bestempeld als Koninkrijksdag. Om die reden wordt de Nationale Naturalisatiedag jaarlijks op Koninkrijksdag gehouden. Alle Nederlandse gemeenten besteden hier aandacht aan. In heel Nederland worden burgers die het afgelopen jaar de Nederlandse nationaliteit hebben gekregen op deze dag in het zonnetje gezet. Valt 15 december in het weekeinde zoals dit jaar het geval was dan wordt de Nationale Naturalisatiedag op de eerstvolgende werkdag georganiseerd. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant