Afbeelding
Foto: Dan Rolandus

Nieuwenhoorn in extra tijd verslagen door koploper ASWH

Sport 494 keer gelezen

Hendrik Ido Ambacht- Nieuwenhoorn kreeg tegen ASWH ver in de extra tijd de deksel op de neus. Het werd uiteindelijk 2-1 (1-1) voor de koploper in de Vierde divisie B. Nieuwenhoorn zal weer aan de bak moeten om boven de degradatiecompetitie-streep te blijven.

‘’Ik ben als groep trots op die gasten, we hadden heel veel zieken en geblesseerden, maar het team dat er stond heeft gevochten voor wat zij waard waren’’, sprak assistent-trainer Maurice Schaap ondanks de nederlaag lovend over zijn manschappen. ‘’De spelers hebben de tactiek goed uitgevoerd waardoor ASWH nauwelijks een kans heeft gehad. We kwamen na ruim tien minuten spelen door een eigen doelpunt (Merijn Wolters, DR) ongelukkig met 0-1 achter. We hebben tijdens de rust gezegd dat het elftal goed stond en we niet zoveel in de problemen zijn geweest, dus in de tweede helft zo door moesten gaan. We kregen ook nog kansjes (Olaf van der Sande, Halilibrahim Ozbilek en Lukas Hamann, DR) en toen scoorde Melvin (aanvoerder Winterberg, DR) tien minuten voor tijd de 1-1 en leken we het punt over de streep te trekken. Maar in de laatste seconde tikte Mike van de Wijngaart een inzet tegen de lat, maar in de rebound schoot die jongen de 2-1 binnen. De jongens baalden natuurlijk als een stekker, maar zij hebben met veel energie gevochten voor het resultaat.’’ Bij Nieuwenhoorn ontbraken onder andere Mike van de Ruit, Stefan Hamann, Danique Wolters, Joey Kleijn, Emilio Samsey, Dimitri Gomes Almeida en Kayo Renwarin. Nieuwenhoorn speelt op zaterdag 6 april op het sportpark aan de Rijksstraatweg tegen Sportclub Feyenoord,

Nieuwenhoorn: Mike van de Wijngaart; Stijn Bos (46. Oualed Tarifit), Merijn Wolters, Frank Molendijk, Gregory Paula; Eugenio Leerdam, Melvin Winterberg, Frank de Regt; Lukas Hamann, Halilibrahim Ozbilek (86. Neil Overheid), Brendon Nooitmeer (46. Olaf van der Sande).

Roderik van Zevenbergen terug op oude nest
Roderik van Zevenbergen wordt met ingang van het seizoen 2024/’25 bij Nieuwenhoorn Hoofd Jeugdopleidingen. Van Zevenbergen wordt de opvolger van Remon Luksch, die aan het einde van het seizoen in deze functie zal stoppen. Roderik van Zevenbergen kwam in het verleden als verdediger uit op het hoogste landelijke amateurniveau voor Rozenburg (zaterdaghoofdklasse) en Nieuwenhoorn (zondaghoofdklasse). Hij speelde verder voor WRW uit Brielle en FC Blankenburg uit Rozenburg. Roderik van Zevenbergen (52) heeft zijn sporen niet alleen als voetballer, maar ook als trainer verdiend. Zijn cv bevat onder meer diploma’s als jeugdvoetbaltrainer, TC3, TC2, Techniektraining (René Meulensteen), Hersteltraining (Toine van de Goolberg) en Periodisering (Raymond Verheijen). Als trainer en coördinator was hij actief voor onder andere Nieuwenhoorn (vrouwen, het tweede elftal en Hoofd Jeugdopleidingen), WFB (Hoofd Jeugdopleidingen), RVVH (vrouwen), FC ’s-Gravenzande (vrouwen, technisch coördinator en JO15), Hellevoetsluis (jeugd coördinator) en Antibarbari (vrouwen). De geboren Vlaardinger zal gedurende het seizoen samenwerken met Remon Luksch om een soepele overgang naar het nieuwe seizoen te waarborgen.

Dimi voor Dick
Het bestuur van Nieuwenhoorn heeft onlangs per direct afscheid genomen van Dick Tol, trainer van Nieuwenhoorn 2. Dimitri Gomes Almeida zal tot eind van dit seizoen het trainerschap van Nieuwenhoorn 2 overnemen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant