Nieuwenhoorn in topper ten onder tegen Kloetinge

Sport 460 keer gelezen

Nieuwenhoorn- Nieuwenhoorn is er niet in geslaagd om de leiding in de eerste klasse B van Kloetinge over te nemen. De Zeeuwen versloegen de Nieuwenhoornaars in een rechtstreeks, spannend gevecht met 0-1 (0-1).

‘’We waren vorige week tegen XerxesDZB de betere ploeg, speelden heel goed voetbal, waarna het verlies vervelend aanvoelde. De wedstrijd tegen Kloetinge was er één met twee goed voetballende ploegen, die beiden voor de winst gingen. Een enerverende topwedstrijd van twee topploegen met weinig krachtsverschil. Kloetinge moet kampioen worden, maar wij wilden er ook voor gaan. De conclusie is na de nederlaag dat wij het kampioenschap uit ons hoofd moeten zetten’’, aldus trainer Oscar Biesheuvel.
Nieuwenhoorn, met de weer herstelde Mike van de Wijngaart onder de lat, en Kloetinge hielden elkaar onder leiding van de uitstekend leidende scheidsrechter Stoffer over de hele wedstrijd gezien in evenwicht, ook qua kansen. Dimitri Gomes Almeida verzuimde na de Zeeuwse goal van Dano Lourens op slag van rust alleen voor de keeper de gelijkmaker binnen te schieten. Na de rust werd een doelpunt van de spits van Nieuwenhoorn op het randje van buitenspel (?) afgekeurd. Frank de Regt kreeg eveneens een unieke gelegenheid om zijn team naast Kloetinge te brengen, maar de kopbal binnen de vijfmeter eindigde op de keeper. ‘’We voetballen goed, maar qua resultaten zitten we niet in onze beste serie. Het gaat immers om winnen. We moeten zo snel mogelijk gaan winnen om de nacompetitie te halen. Dat is ons doel. Daar hebben we alle energie en aandacht voor nodig om dat doel te bereiken. Het begint zaterdag tegen Neptunus, een club in nood waar we alle zeilen bij moeten zetten.’’

Nieuwenhoorn: Mike van de Wijngaart; Gregory Paula, Mike van de Ruit, Frank Molendijk (46. Frank de Regt), Noah Lucho Harms (75. Roeland de Bruijne); Delano a Cohen, Melvin Winterberg, Merijn Wolters; Lukas Hamann, Dimitri Gomes Almeida (85. Danique Wolters), Christian Dabaghian.