Afbeelding

Helius speelt ook volgend seizoen in hoofdklasse

zo 5 apr 2015, 15:07 Sport 38 keer gelezen

Hellevoetsluis- Het feest was groot in kantine de BreakOut van sporthal De Fazant en duurde nog lang nadat de mannen van Helius in het cruciale degradatiegevecht SV Orion met 28-25 (18-13) hadden verslagen.


'We spelen ook volgend jaar in de hoofdklasse', sprak coach John Geul zijn geluk uit. 'De laatste wedstrijd tegen HWC wordt op 11 april gespeeld om Keizers Baard. We hebben een jonge ploeg dat op dit niveau thuishoort, groeiende is, maar nog te wisselvallig speelt. Het vervelende is dat we dit seizoen door blessures een te smalle basis hadden.' De belangen waren groot, dat kregen ook de handballiefhebbers mee, want De Fazant was aardig volgestroomd. 'De sfeer was optimaal, dat voelden de spelers ook, want die hadden hun steun hard nodig. De ploeg speelde aanvallend heel sterk en was verdedigend onverzetbaar.' John Geul, die de mannen van Helius ook volgend seizoen onder zijn hoede zal hebben, gaat op het veld voor het kampioenschap. 'Samen met Atomium en Vires et Celeritas gaan we het uitmaken. Worden we kampioen, dan mogen we op het NK spelen voor de nationale clubtitel.'


Helius (mannen): Laurens Luyendijk; Joost Brouwer (7 keer), Tijmen Bestebreurtje (7 keer), Tom Hovenkamp (5 keer), Daan Struik (4 keer), Yannick Zwaan (1 keer), Mitchel Prins (5 keer), Taco van der Kooij, Rijnoud Bestebreurtje.

 

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant