’t Capproen klaar voor topper tegen Atlas

Sport 111 keer gelezen

’t Capproen heeft na de gewonnen derby tegen ZKV (10-6) nu Luctor met 15-9 (5-5) aan de zegekar gebonden. De Hellevoetse korfbalformatie bezet in de vierde klasse I de tweede plaats op één punt van koploper Atlas. ‘We spelen aanstaande zaterdag in Ritthem tegen Atlas en zien daarna waar we staan. Bij verlies denk ik dat de competitie is gespeeld,’ aldus coach Joop Edixhoven. ‘Capproen speelde overigens een matige eerste helft en ook de eerste fase van het tweede deel was niet optimaal. Na een 5-5 ruststand kwam het zelfs achter met 6-8.

‘Ik heb toen gezegd te blijven korfballen en de energie te stoppen in het korfballen in plaats van nutteloze discussies met de scheidsrechter. Het team kreeg in eens de geest, zette de achtervolging in en vloog er vervolgens op en over en liep uit naar een 15-9 eindstand. De ploeg heeft het verdedigend goed gedaan. Over de hele wedstrijd gezien ben ik slechts tevreden over de eerste tien minuten, daarna volgde de ergernis en tot slot werd Luctor met goed korfbal opgerold. Het euvel blijft het kansen missen. Zouden we de helft van het aantal kansen hebben benut, dan waren we ook boven de twintig uitgekomen. Nogmaals, ik ben blij met de overwinning, want we zijn nu op één punt van Atlas gekomen. We kunnen onze borst in Ritthem nat maken. Als we verliezen, is het met de competitie gedaan.’ Meer sport zie www.weekbladspijkenisse.nl, www.weekblad-bernisse.nl en www.groothellevoet.nl
’t Capproen: Roy Vermaat (6 keer), Dennis Zwarts (1 keer), Loraine Krukkert, Brittany de Kruif; Freek Sjouw (60. Richard van Marion), Nathan Doodkorte (1 keer), Dianne Kuiper (6 keer), Manon Doodkorte (1 keer).