Afbeelding

Hellevoetsluis plet ook ZSC ‘62

di 16 sep 2014, 12:40 Sport

Hellevoetsluis heeft ook de tweede wedstrijd met een forse 0-5 (0-2) overwinning tegen ZSC ’62 afgesloten. Edwin de Koning lijkt de West-Brabantse en Zeeuwse klip gemakkelijk te gaan omzeilen, zal vooral tegenstand mogen verwachten van medekoploper Nieuwenhoorn en de Flakkeesse clubs WFB, Den Bommel en DBGC. ZSC ’62 in het vakantiedorp Scharendijke bleek evenals Kogelvangers een speelbal voor de rood witten. ‘Het te lange gras maakte het voor beide partijen onmogelijk om goed voetbal op te spelen,’ verklaarde de trainer van Hellevoetsluis het matige spel van zijn ploeg.

. ‘Aan de andere kant hebben we het verdedigend goed gedaan door de nul te houden en aanvallend hebben we weliswaar veel kansen laten liggen, maar met vijf goals dik verdiend gewonnen.’ Hellevoetsluis opende na twaalf minuten spelen de score door Ferry van der Spuy, die een aangever van Randy Schipper tegen het garen jaste: 0-1. Halverwege de eerste helft bracht Bram van Aken met een lange rush de bal bij Frenk van Gelderen, die oog in oog na een eerdere misser, nu geen fout maakte: 0-2. De gemakzucht sloop vervolgens binnen de ploeg zodat ook de club uit Scharendijke wat meer voor de Hellevoetse goal kon komen. Doelman Desney Hoornweg voorkwam met twee goede reddingen echter een onaangename verrassing. Nadat Edwin de Koning zijn manschappen op scherp had gezet, rondde Charlo Hassell, die vorige week drie treffers voor zijn rekening nam in plaats van vier, een kaatsbal van Victor Hartog af: 0-3. De Zeeuwse doelman was vervolgens zo ongelukkig om de bal bij een spelhervatting tegen de bil van Frenk van Gelderen te trappen, waardoor deze zomaar in het doel huppelde: 0-4. Nadat Hoornweg tot twee keer toe in actie moest komen om de nul te behouden, bepaalde Robin de Ridder, die vorige week ook scoorde tegen Kogelvangers, op een pass van Randy Schipper de eindstand op 0-5. ‘We hebben één missie en dat is een snelle terugkeer in de tweede klasse. Het geeft met twee winstpartijen en een doelsaldo van 14-1 een prettig gevoel voor de wedstrijd aanstaande zaterdag in eigen huis tegen De Fendert.’ De wedstrijd aan de Brielsestraatweg begint om 14.30 uur. Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.
Hellevoetsluis: Desney Hoornweg; Bram van Aken (70. Robin de Ridder), Remon Haze, Öner Sang-A-Jong, Husein Yavuzyigitoglu; Victor Hartog, Frenk van Gelderen, Ferry van der Spuy (53. Armin de Rooij); Randy Schipper, Wouter Besters (80. Joey Salij), Charlo Hassell.
Dan Rolandus

 

Uit de krant