Afbeelding

Helius mannen blijven ook tegen Hellas verrassen

Sport 2 keer gelezen

De handballers van Helius hebben de flow kennelijk te pakken, want na de verrassende overwinning op koploper Westlandia, werd nu Hellas 3 met 33-28 (12-17) aan de zegekar gebonden. De Hellevoeters bezetten de zesde plaats precies in het midden van de landelijke hoofdklasse D. ‘De ploeg heeft een topwedstrijd gespeeld, weliswaar niet op schoonheid, maar met een tomeloze inzet,’ complimenteerde Bouke Troost zijn manschappen.

De oudgedienden van Hellas met spelers, die op het hoogste niveau hebben geacteerd, vertoonden weliswaar het betere handbal, maar werden met name in de tweede helft door de Hellevoeters in de break-out afgetroefd op snelheid. ‘Deze uitslag had ik vooraf niet durven dromen. Ik wist dat we handballend tekort zouden schieten, maar ik heb aangegeven dat zij met inzet, passie en op conditie zouden kunnen scoren. Dit alles resulteerde uiteindelijk in de overwinning.’ Helius begon in De Fazant met een 5-3 voorsprong voortvarend aan de wedstrijd, maar zag deze binnen twee minuten als sneeuw voor de zon verdwijnen. De Hellevoeters leken zelfs aangeslagen, want de Hagenaars kabbelden gewoon door en liepen met tempowisselingen door naar een ruststand van 12-17. ‘Je zag de koppies zo tegen het einde van de eerste helft toch weer gaan hangen. Ik heb in de rust aangegeven dat we het handballend niet zouden redden, maar wel in het laatste halfuur alles uit de kast te trekken om het maximale eruit te halen. We hebben heel veel op de break-out gespeeld en daarmee gewonnen.’ De spanning keerde weer helemaal terug in de wedstrijd en met nog twintig minuten te spelen was de stand 27-27. ‘Vanaf dat moment zijn we met “ren je rot” handbal uit gaan lopen en hebben de zege binnen gesleept. De laatste twee overwinningen hebben de spelers een flinke boost gegeven voor het zelfvertrouwen. We spelen op 4 januari uit tegen koploper EHC. Dan hebben we alle ploegen gehad. We hebben nu 9 punten. Dat is al meer dan we in het hele vorige seizoen hebben behaald. Ik heb vertrouwen in deze groep, die alleen maar verder kunt groeien. Ik wil daarbij de jeugdspelers meer bij de groep gaan betrekken,’ aldus Bouke Troost. Bij Helius onderscheidde Pascal Haak zich met 10 treffers. Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.
Helius (mannen): Laurens Luyendijk (31. Rijnoud Bestebreurtje): Bas van den Heuvel (10 keer), Daan Struik (4 keer), Jeffrey Prins, Nick Hovenkamp (2 keer), Yannick Zwaan (2 keer), Pascal Haak (10 keer), Erik Haak (3 keer), Tijmen Bestebreurtje (2 keer).

Uit de krant