Jump '80 herstelt zich tegen DBV Rowic

Sport 128 keer gelezen

Hellevoetsluis: De basketballers van Jump ’80 hebben zich in de ouverture van de tweede helft van het basketbalseizoen tegen DBV Rowic 3 met een eclatante 75-61 (22-8, 18-20 (40-28), 15-12, 20-21) overwinning goed hersteld van de nederlaag tegen BOB.

‘De luchtmacht (Jorn Dries en Dominiek Wandel, DR) was weer terug en dat scheelde een slok op een borrel,’ stelde coach Jan Winkels. Wandel en Dries waren samen goed voor 38 punten, de helft van de hele productie. De Hellevoeters begonnen met de stuwende Peter Winkels agressief op de bal aan de wedstrijd. Die passie leverde in het eerste kwart een 22-8 voorsprong op. ‘We hebben in het eerste kwart de basis gelegd voor de overwinning,’ meende Winkels. ‘We hebben die marge meegenomen in de volgende drie kwarts. Het is heel lang geleden dat we zo ’n honger naar de bal hebben gehad. In de overige kwarts hebben we de controle gehouden, maar bleven scherp en attent, hebben vooraf afgesproken op de fast-break te gaan.

Dat werkte vorige week al in de tweede helft tegen BOB en dat hebben we in deze wedstrijd doorgetrokken. Natuurlijk geef je ook ruimte weg, maar als je niet teveel balverlies lijdt, dan werpt dat louter zijn vruchten af.’ Jump ’80 moest het in De Morgenstont stellen zonder Martin van Dam, Joost van niel en Jorick Donia. Daar tegenover stond de rentree van Jorn Dries, Dominiek Wandel en Mark van der Lugt en niet zonder succes. Leon Albregts en Dominiek Wandel waren ieder goed voor twee driepunters. Jorn Dries kreeg in het laatste kwart zijn vijfde p-tje. Jump ’80 speelt aanstaande zaterdag om 12.15 uur in de Naaldwijkse Westlandhal tegen Westland Stars 3.

Jump ’80: Werner Albregts (8 keer), Olaf Schreiber (5 keer), Leon Albregts (10 pnt), Peter Winkels (8 pnt.), Jorn Dries (12 pnt.), Mark van der Lugt 6 pnt.), Dominiek Wandel 26 punten).