HC Voorne werkt 0-3 achterstand weg tegen Westland

Sport 793 keer gelezen

Hellevoetsluis- HC Voorne is in het rechtstreekse degradatietreffen in de Tweede klasse C tegen HV Westland niet verder gekomen dan een 4-4 (0-2, 0-1, 2-0, 2-1) gelijkspel. De wijze waarop de Hellevoeters van een 0-3 achterstand terugkwamen tot 3-3 en van 3-4 naar 4-4 was groots.

‘’We hebben veerkracht getoond’’, gaf coach Stan Levels hiermee aan dat de strijd om de dans te ontspringen nog niet is gestreden. ‘’We zijn de eerste helft niet scherp genoeg begonnen, maar naarmate de wedstrijd vorderde kwamen we er beter in en vanaf een 0-3 achterstand halverwege het tweede kwart werden we sterker.’’ Robbert Felling gaf zijn ploeg in het derde kwart met ingeslagen strafcorner weer hoop: 1-3. De HC zette aan voor een stevig offensief. Dat leidde tot de aansluitingstreffer van Jimmy Keemink: 2-3. Nadat Dyon van den Berg uit een goede aanval de partijen op gelijke hoogte had gebracht (3-3), leek de thuisclub door een nieuwe treffer van de club uit Naaldwijk (3-4) toch met lege handen komen te staan. Doch Kevin van Rossen schoot zijn ploeg na een afgeketste aanval alsnog langszij: 4-4. Robbert Felling hield de 4-4 staande door een inzet van de doellijn te maaien. ‘’We hebben twaalf strafcorners tegen gehad, tegen vier voor Voorne, maar hebben deze doorstaan. We hebben alles gegeven om resultaat te boeken. Het blijft moeilijk, maar zoals we terug zijn gekomen, karakter hebben getoond, heb ik alle vertrouwen in de laatste drie wedstrijden.’’ HC Voorne, dat de gedeelde tiende plaats bezet met Westland, speelt op zondag 4 juni uit tegen Hoeksche Waard en krijgt dan Noordwijk thuis en het sterke Pollux uit.

HC Voorne: Sten Jansen (foto); Hugo Osinga, Sebastiaan Baanen, Joep van Nieuwenhuijze, Guido Osinga; Robert Felling, Luuk Rosenquist, Tim Schlink; Dyon van den Berg, Jimmy Keemink, Lucas Waardenburg. Maarten Troost, Matthijs Roos, Koen van der Vlugt, Kevin van Rossen en Finn Jansen kwamen ook in actie.