Handbalsters Helius met vertrouwen de zaal in

Sport 547 keer gelezen

Spijkenisse- De handbalsters van Helius hebben de laatste wedstrijd in de ZW-ZH 02 klasse op het sportpark De Brug in Spijkenisse tegen HVOS 2 met een 15-26 (10-10) overwinning afgesloten. De equipe van coach Frank van Leeuwen heeft de eerste helft van het veldseizoen ongeslagen afgesloten.

‘’Het was vroeg wakker worden, spelen op een nat kunstgrasveld, een moeizame eerste helft spelen en uiteindelijk gemakkelijk winnen’’, vatte doelvrouw Eva van Leeuwen de wedstrijd tegen HVOS in vier lettergrepen samen. ‘’We kwamen niet gemakkelijk in ons spel, waren verdedigend niet bij de les en aanvallend schoten we regelmatig tegen de keepster.’’ Helius nam weliswaar telkens een voorsprong, maar HVOS bleef mee scoren waardoor de rust werd ingegaan met een gelijke 10-10 stand. ‘’We hebben de puntjes tijdens de rust op de i gezet, verdedigend een tandje bijgezet en aanvallend met gevarieerde aanvallen het tempo hoog gehouden.’’ Coach Frank van Leeuwen zag vol trots hoe zijn team de opdracht perfect uitvoerde. Binnen tien minuten spelen had zijn ploeg alweer zeven bressen in het Spijkenisser doel geslagen. ‘’Alles kwam in de tweede helft tot zijn recht. We gaan ons nu voorbereiden op de zaalhandbalcompetitie op 16 oktober als wij dan thuis spelen tegen Oliveo. We gaan er met vol vertrouwen in’’, aldus Eva van Leeuwen.

Helius: Eva van Leeuwen; Demi de Boer (7 keer), Lotte Nap (3 keer), Quinty Roskam (6 keer), Finette Harinck, Nienke Koppelaar (4 keer), Mila Went (5 keer), Lizzy Leumens, Niki Spoor (1 keer).