Handbalsters Helius nog steeds ongeslagen

Sport 582 keer gelezen

Hellevoetsluis- De handbalsters van Helius hebben de topper om de eerste plaats in de ZW-ZH 02 klasse tegen Vires et Celeritas op De Fazant met 12-10 (10-8) gewonnen.

‘’Het was een spannend en een gelijk opgaand potje onder barre weersomstandigheden, maar ik ben niet minder blij met de overwinning’’, verklaarde coach Frank van Leeuwen. ‘’We hebben in de vorige competitie nog van Vires verloren en verspeelden daarmee de eerste plaats. De topschutter scoorde toen geloof ik vijftien doelpunten, nu slechts twee keer. We hebben het verdedigend uitstekend gedaan, aanvallend kon het beter omdat zij in een 5-1 systeem Quinty Roskam sterk opvingen waardoor wij moeilijk in ons spel konden komen. Toch bleven we mee scoren en hadden bij rust een marge van twee doelpunten. Het is tijdens de rust gaan regenen en we zijn vervolgens in de tweede helft verzopen. Het was jammer voor beide teams. De bal werd steeds onhandelbaarder. Vires kwam wel terug tot 10-10. Toen het weer droog werd hebben we in het laatste stukje toegeslagen.’’ Niki Spoor bracht de stand op 11-10, waarna Mila Went ten koste van een strafworp kon worden tegengehouden en Demi de Boer het vonnis vanaf de stip voltrok: 12-10. Melissa Groeneveld ontbrak vanwege een welverdiende vakantie.

Helius: Eva van Leeuwen; Demi de Boer (2 keer), Lotte Nap (5 keer), Quinty Roskam, Finette Harinck, Nienke Koppelaar (3 keer), Mila Went (1 keer), Elena Rietdijk, Emma de Buck, Niki Spoor (1 keer). Lizzy Leumens, Chani van Noort, Danielle Bekkers.