Afbeelding
Foto: Dan Rolandus

FC Vlotbrug incasseert oefenverlies tegen SV Simonshaven

Sport 70 keer gelezen

Hellevoetsluis - FC Vlotbrug heeft de eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het seizoen 2022/’23 met 0-1 (0-0) verloren van vijfdeklasser SV Simonshaven, de club van Abbenbroeker Marco van Dien.

Dan Rolandus

‘’Ik heb veel dingen gezien waar we mee verder kunnen, en we hebben gevoetbald op de helft van de tegenpartij’’, ziet trainer Ron Klein veel perspectief in de spelersgroep van FC Vlotbrug. ‘’Het was een wedstrijd van over en weer, waarin wij heel wat kansen hebben gecreëerd, maar niet scoorden, terwijl Simonshaven aan één foutje genoeg had om te scoren. Ik was over het spel niet ontevreden, heb leuk combinatievoetbal gezien, goede inspeelballen, onder de bal komen en vervolgens doorbewegen. Maar ik heb ook iets teveel lange ballen gezien en dat zal eruit moeten, want we zullen moeten proberen om bepaalde situaties voetballend op te lossen.’’ Hoofdtrainer Ron Klein, die wordt geassisteerd door speler/trainer Jan Tuitel (het verlengstuk op het veld) en Nick Driehuis, is met de groep ruim een week in training. ‘’Het is met veel nieuwe spelers en een nieuwe trainer nog best even wennen. Er zijn nog een aantal spelers op vakantie. Ik zag in elk geval rust aan de bal en we hebben tachtig procent balbezit gehad. We zullen alleen meer moeten doen met de gecreëerde kansen, want het gaat immers om winnen. Als de kansen er niet ingaan houd je de tegenstander in leven en dan kan een foutje funest zijn. Mijn bedoeling is om op de helft van de tegenstander te spelen en daar druk op de bal te geven. Dat hebben de jongens tegen Simonshaven overigens prima gedaan.’’

FC Vlotbrug hoopt zo snel mogelijk het verloren terrein in de derde klasse te heroveren. De FC is ingedeeld in een afdeling met clubs uit Voorne Putten (Abbenbroek, GHVV ’13, Rockanje en Zwartewaal), de Hoekse Waard (Fortuna Be Quick, GOZ, ’s-Gravendeel, NBSVV, ZBVH en Zinkwegse Boys) en Goeree-Overflakkee (SNS, Stellendam en WFB). ‘’Als je bent gedegradeerd ben je minimaal verplicht om te gaan voor een prijsje. Het zal niet zoals velen denken makkelijk worden, want je krijgt tegen fysiek sterke tegenstanders minder tijd om te voetballen. Dus zal je meer moeten bewegen en snel het balletje rond moeten laten gaan. De vierde klasse is fysiek een stuk zwaarder. Het zal met ploegen als WFB, Stellendam, ’s-Gravendeel en NBSVV geen eitje worden, maar we gaan in elke wedstrijd voor de overwinning en dan zien we wel waar het schip strandt.’’

Selectie FC Vlotbrug: Wesley Abbo, Nino Noordijk (k), Ryan de Zeeuw, Bram Scheringa, Jan Tuitel, Sven van Leeuwen, Sjors Allersma, Mitchell de Zeeuw, Gijs Vermeer, Jaimy Martiena, Lester den Broeder, Shennen Pers, Shenomar Pers, Clint van de Veerdonk, Eniola Cole, Fernando Winata, Ryan Doerga, Jesper van der Stighel, Jordy Henderickx, Danny Browne (HBSS), Oussama Nhari, Muhammed Baydar, Joey Salij (allen van Abbenbroek), Sevket Kasaroglu (Meeuwenplaat), Felipe Salaz (Slikkerveer, k), Ravick van Oldebarneveld, Tom Oole, William Roos (k), Isaac Guijt, Meher Hakobdzjanjan, Lenny Schults, Wesley van der Heijden, Simeon Seghers, Arjen Speelman, Justin Hulswit, Sven Kolders (k), Jordi van der Kooij, Job de Waard, Juliën Waardeloo, Ryan de Melker, Wessel Westdijk en Brent de Neef.

Technische Staf: Ron Klein (hoofdtrainer), Jan Tuitel (speler/assistent-trainer), Nick Driehuis (assistent-trainer), Evan Gomes Soares (trainer tweede elftal), Willem de Koning (teammanager), Harald Quittner en Ron Buijs (verzorgers).

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant