Nieuwenhoorn verspeelt 0-2 voorsprong in Terneuzen

Sport 254 keer gelezen

Terneuzen- Nieuwenhoorn heeft op Zeeuws-Vlaanderen met 2-2 (0-2) gelijkgespeeld tegen Terneuzense Boys. Nieuwenhoorn gaf een 0-2 voorsprong uit handen. Een pleister op de wonde is het 2-1 verlies van Kloetinge bij reuzendoder BVCB.

‘’Het is heel teleurstellend, want we hebben een goede eerste- met een matige tweede helft afgewisseld’’, stelde trainer Oscar Biesheuvel. Nieuwenhoorn startte uitstekend op een hobbelig grasveld tegen het immer lastige Terneuzense Boys uitstekend. Het goede spel werd beloond door twee uitgespeelde doelpunten van Dimitri Gomes Almeida en Melvin Winterberg (foto): 2-0. ‘’Dat was boven verwachting, we hoopten de lijn in de tweede helft door te trekken, maar het werd lastiger om op de nul te spelen.’’ Nieuwenhoorn kon de bal na vijf hoekschoppen op rij halverwege de tweede helft niet goed verwerken en zag tot ontsteltenis dat de zesde corner bij de tweede paal in het doel plofte: 1-2. ‘’Het geloof groeide bij TB, speelde met hoge ballen alles of niets. Bij één van die hoge ballen constateerde de scheidsrechter vijf minuten voor tijd een handsbal.’’ De strafschop werd achter Tom van de Leede geschoten: 2-2. ‘’We hebben uit de laatste vier wedstrijden slechts twee punten behaald. We hebben de punten hard nodig om bij te blijven. Dus zullen we moeten winnen van Brielle om aanspraak te blijven maken voor de titel.’’ Victor de Blok, die op de weg terug was, moest weer een tegenslag verwerken toen hij vlak voor rust met een liesblessure het veld moest verlaten. Nieuwenhoorn speelt zaterdag thuis om 14.30 uur de derby tegen Brielle.

Nieuwenhoorn: Tom van der Leeden; Gregory Paula, Merijn Wolters, Frank Molendijk, Victor de Blok (40. Ferani van Vugt); Delano a Cohen, Melvin Winterberg, Frank de Regt; Lukas Hamann, Dimitri Gomes Almeida, Lars van Orselen (70. Jeffrey Burger).