Hellevoetsluis neemt koppositie over van DCV

Sport 229 keer gelezen

Zwijndrecht- Hellevoetsluis heeft de topper in de tweede klasse B tegen Pelikaan afgesloten met een 1-2 (0-1) overwinning. De Hellevoeters hebben daarnaast uitstekende zakengedaan, want de naaste belagers DCV en Sparta verloren beiden van respectievelijk SV Binnenmaas en Deltasport.

‘’Het was een zwaarbevochten overwinning, misschien niet geheel terecht, maar niet minder lekker’’, zag trainer Paul Bestebreur zijn ploeg met een tevreden blik op de ranglijst terug als lijstaanvoerder. ‘’Het was een lastige wedstrijd op een kunstgrasveld dat net als een paar jaar geleden bij Hellevoetsluis aan het einde van zijn latijn is. Daarbij komt dat Pelikaan de hele week heeft toegeleefd naar de wedstrijd tegen Hellevoet. Zij speelden één op één en daar hebben wij het heel moeilijk mee gehad.’’ Toch kende Hellevoetsluis in de topwedstrijd een droomstart, want na ruim één minuut spelen belandde een hoekschop uiteindelijk voor de voeten voor Jeffrey de Koning (foto), die alleen maar hoefde binnen te tikken: 0-1. ‘’Dat was inderdaad een meevaller, een voorsprong die wij wilden koesteren.’’ Hellevoetsluis kreeg vervolgens een tegenslag te verwerken toen Marley Dors (volgend seizoen bij Spijkenisse) op het halfuur na een forse tackle het veld moest ruimen. Nadat Hellevoetsluis bij een aantal hachelijke momenten door het oog van de naald was gekropen, bleef de geblesseerd geraakte doelman Daniel Ribaric in de rust achter in de kleedkamer.

De tweede helft was nog maar net aan de rol of de doorgebroken Glenn Stoffers werd onderuitgehaald. De vrije trap luidde uiteindelijk de tegenaanval in, die niet goed werd beoordeeld door invaller-doelman Desney Hoornweg waarop Pelikaan door een breedlegger op de spits op gelijke hoogte kwam: 1-1. Pal daarop maakte Hoornweg zijn fout meer dan goed door in een één tegen één situatie als winnaar uit de bus te komen. ‘’Ik heb na een uur spelen de tactiek wat aangepast waardoor wij meer grip op de wedstrijd kregen. We gaven verdedigend weinig meer weg en kwamen zelfs weer op voorsprong.’’ Vincent Mast koos inplaats van zelf te schieten voor een breedlegger op Serkan Yavuzyigitoglu, die geen fout maakte: 1-2. ‘’Daarna werd het een kwestie van tegenhouden en bleven wij gevaarlijk in de counter, maar kansen deden zich niet meer voor. Het team heeft ondanks de tegenslag van het wegvallen van Marley en Riba karakter getoond tegen de beste tegenstander, die we tot nu toe in de competitie hebben gehad. Deze overwinning geeft moed en vertrouwen.’’ Hellevoetsluis speelt zaterdag thuis om 15.00 uur tegen Alexandria ’66.

Hellevoetsluis: Daniel Ribaric (46. Desney Hoornweg); Vincent Mast, Jeffrey de Koning, Onur Furuncu; Richard Zebregs, Damiano Vaudo; Glenn Stoffers, Brian Poelman (60. Stefan Tuns), Fabian Boekholt; Marley Dors (25. Davy Mierop), Serkan Yavuzyigitoglu.