Afbeelding
Foto: Theo van Kralingen

Brian Poelman op valreep matchwinnaar bij Hellevoetsluis

Sport 125 keer gelezen

Rozenburg- Hellevoetsluis heeft op het Sportpark West een nipte 0-1 (0-0) overwinning geboekt tegen Rozenburg. Brian Poelman (foto) was de gevierde man bij de rood witten door in de extra tijd zijn voet binnen de zestien doeltreffend tegen de bal te zetten.

‘’Het was heel bijzonder, want waar 0-0 op zijn plaats zou zijn, daar halen wij het potje erop de valreep uit en zijn daar niet minder blij mee’’, haalde trainer Paul Bestebreur opgelucht adem terwijl zijn manschappen het feestje vierden. ‘’Het was bij ons niet denderend. Rozenburg wilde niet verliezen, maar wij wilden wel winnen, kregen in de eerste helft wel goede kansen, maar Rozenburg in de counter ook.’’ Davy Mierop (voor open goal), Marley Dors en Vincent Mast verzaakten in scoringspositie af te drukken en Daniel Ribaric voorkwam met enkele goede reddingen een achterstand. Hellevoetsluis was in de tweede helft wederom de bovenliggende partij, maar Glenn Stoffers raakte de paal, terwijl Fabian Boekholt in de rebound schrok van de grote kans. Davy Mierop had wederom het geluk niet mee, want ook de middenvelder raakte het houtwerk. Hellevoetsluis zou dan toch aan het langste eind gaan trekken, want de bal plofte uit een afgeslagen hoekschop uiteindelijk voor de voeten van Brian Poelman, die dankbaar uithaalde voor 0-1. ‘’Het was een zwaarbevochten overwinning, maar ook dat soort overwinningen blijven smaken.’’ Hellevoetsluis, dat de derde plaats bezet in de tweede klasse D, speelt zaterdag op het Sportpark aan de Brielsestraatweg de topper tegen koploper DCV.

Hellevoetsluis: Daniel Ribaric; Vincent Mast, Jeffrey de Koning, Onur Furuncu; Damiano Vaudo, Richard Zebregs (82. Rephendry Amsterdam); Glenn Stoffers, Davy Mierop, Serkan Yavuzyigitoglu; Marley Dors, Fabian Boekholt (72. Brian Poelman).

Uit de krant

Uit de krant