Hockeyers HC Voorne houden Hoeksche Waard in toom

Sport 414 keer gelezen

Hellevoetsluis- De hockeyers van HC Voorne hebben op het regenachtige sportpark Boerseweg een 2-2 (1-1) gelijkspel behaald tegen Hoeksche Waard.

De HC toonde vooraf enige vrees voor de titelkandidaat in de derde klasse D, want met 9 punten uit drie wedstrijden en een doelsaldo van 16 voor en slechts 1 doelpunt tegen was dit niet ongegrond. Maar cijfers zijn cijfers, er zal eerst gehockeyd moeten worden om aan het einde van de rit tot een uitslag te komen. ‘’Het was een pittige pot hockey, maar wij hebben ons kranig geweerd’’, straalde coach Stan Levels van oor tot oor. HC Voorne moest al na tien minuten spelen een tegenslag verwerken, toen Lucas Waardenburg een stick tegen zijn jukbeen kreeg en met een diepe hoofdwond moest worden afgevoerd.

Even later zat het niet tegen, toen doelman Sten Jansen een Hoeksche Waardse strafbal keerde. Even later was het zelfs raak door Camiel de Groot, die een aanval over rechts tegen de planken pushte: 1-0. Hoeksche Waard kwam in het tweede kwart sterk terug en kwam door een benutte strafcorner langszij: 1-1. Het duel werd er overigens niet vriendelijker op, de frustratie bij diverse spelers van Hoeksche Waard voerde de boventoon omdat zij niet kregen waar zij voor kwamen. HC Voorne nam in het laatste kwart wederom de leiding, toen Robert Felling een strafcorner breed legde op Jimmy Keemink, die verwoestend uithaalde voor 2-1. Hoeksche Waard veerde in de voorlaatste minuut toch weer op met een benutte strafcorner: 2-2. De HC kreeg in de allerlaatste minuut nog de kans om de zege binnen te slepen, maar de strafcorner werd gemist. ‘’We hebben heel goed gespeeld, hielden het koppie erbij, terwijl HW het reghelmatig aan de stok had met de scheidsrechters. Met een beetje geluk hadden wij nog de volle buit gepakt, maar wij lieten in de één tegen één situatie net iets teveel kansen liggen, mede ook door het goede keeperswerk van de tegenstander.’’ Het duel lag tegen het einde van de wedstrijd nog even stil, toen een speler van Hoeksche Waard na een botsing met Ritchie Keemink door de toegesnelde ambulance weer op de been werd geholpen. HC Voorne, dat de vijfde plaats bezet, speelt zondag in Alblasserdam tegen Souburgh.

HC Voorne: Sten Jansen; Kai Noppen, Ritchie Keemink, Luuk Rosenquist, Guido Osinga; Robert Felling, Dyon van den Berg, Tim Schlink; Camiel de Groot, Jimmy Keemink, Lucas Waardenburg. Finn Jansen, Joep van Nieuwenhuijze, Mika Philipse, Sebastiaan Baanen en Bas van Walsum kwamen ook in actie.