Oscar Biesheuvel instrueert zijn spelers: ''De eerste klasse is een joekel van een afdeling. Dus willen we eerst ons plekje veiligstellen en kunnen de doelstelling bij een goede positie altijd nog bijstellen.'' Foto TvK.
Oscar Biesheuvel instrueert zijn spelers: ''De eerste klasse is een joekel van een afdeling. Dus willen we eerst ons plekje veiligstellen en kunnen de doelstelling bij een goede positie altijd nog bijstellen.'' Foto TvK.

Oscar Biesheuvel wil niet al te hoog van de toren blazen

wo 18 aug 2021, 09:07 Sport 315 keer gelezen

Nieuwenhoorn- Oscar Biesheuvel is de nieuwe trainer van Nieuwenhoorn. De Schiedammer komt over van DSO en is bij de club onder aan de Rijksstraatweg de opvolger van Ron van den Berg, die als scout bij eredivisieclub Sparta aan de slag gaat. Zijn eerste doel is handhaving in de eerste klasse.

Dan Rolandus

‘’Ik wil rustig beginnen, wil niet van de daken schreeuwen dat we gaan voor promotie. Eerst handhaven.’’
Oscar Biesheuvel, die in december een contract van een jaar tekende bij Nieuwenhoorn, kwam als voetballer uit voor Hermes DVS en Excelsior ‘20. ‘’Ik werd in de A-jeugd nog getraind door Ad Bijl, die toen ook uitkwam voor het eerste team van Hermes. Ik speelde in de eerste klasse tegen Nieuwenhoorn (zo). Dat was eindjaren tachtig in de glorietijd van Nieuwenhoorn met spelers als Eef van Splunder en Karel de Blok. Ik was 18/19 jaar terwijl mannen als Rob van der Tuyn en Hans Roos, die ook nog uitkwamen voor Nieuwenhoorn, al tegen de 30 jaar waren.’’ Nadat Oscar Biesheuvel ook nog lange tijd heeft gevoetbald bij Excelsior ‘20, keerde hij voor het seizoen 1995/’96 terug bij Hermes.

Debuut
De Schiedammer begon zijn trainersloopbaan tijdens zijn voetbalcarrière bij de jeugd van Excelsior’20, waarna hij in 1998/’99 onder de toenmalige trainer Eric Gudde assistent-trainer was bij Excelsior Maassluis. Oscar Biesheuvel maakte in 2002 zijn debuut als hoofdtrainer bij Excelsior ‘20 waarmee hij promoveerde naar de eerste- en de hoofdklasse. De successenreeks denderde voort bij Alexandria ‘66 bij welke club hij met een jonge ploeg in 2010 promotie naar de eerste klasse afdwong. Met CVV Zwervers promoveerde hij in 2011 naar de tweede klasse en in 2013 promoveerde hij middels een kampioenschap met Zwervers naar de eerste klasse. Oscar Biesheuvel werd een gewilde trainer bij de clubs. Ook Nieuwerkerk (zo) mocht onder zijn bewind in het seizoen 2014/’15 via de nacompetitie het genoegen smaken met promotie naar de landelijke hoofdklasse. ‘’Degradatie volgde na een jaar omdat we op dat moment een maatje te klein waren voor de hoofdklasse.’’ De succestrainer verkaste vervolgens voor twee jaar naar hoofdklasser Zwaluwen Vlaardingen, waarmee hij in 2017/’18 in de middenmoot van deze zware afdeling eindigde. Biesheuvel belandde in het seizoen 2018/’19 bij tweedeklasser DSO, waar hij tot en met de laatste wedstrijd in de titelrace lag met Voorschoten. ‘’We kwamen op doelsaldo net een paar goaltjes tekort voor het kampioenschap. Een jaar later deden we weer mee om het kampioenschap, maar na 17 wedstrijden werd de competitie vanwege de uitbraak van corona afgebroken.’’

Oscar Biesheuvel (51) hoopt Nieuwenhoorn naar het niveau te tillen, waar het in het verleden op zondag uitkwam in de top van de landelijke hoofdklasse, toen het hoogste amateurniveau. ‘’Ik ben Nieuwenhoorn altijd blijven volgen, maar het valt nooit te plannen waar de volgende uitdaging als trainer ligt. Nieuwenhoorn is een mooie club met een geweldige historie. Zij willen graag naar het oude niveau in de tijd dat er op zondag werd gevoetbald en daarmee een grote aantrekkingskracht had van spelers. Spelers, die graag voor Nieuwenhoorn willen voetballen. De promotie naar de eerste klasse was daarmee een goede stap. We hebben een goede en positieve groep spelers, waar ik het volste vertrouwen in heb. We zijn nu drie weken in training. De doelstelling, die ik vooralsnog heb uitgesproken is handhaven. Nieuwenhoorn is gepromoveerd uit de tweede klasse Zuid. De eerste klasse is wel van een ander niveau, een joekel van een afdeling. Dus willen we eerst ons plekje veiligstellen en kunnen de doelstelling bij een goede positie altijd nog bijstellen.’’

Uit de krant