Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Thierry Baudet in Beachclub Havana, een impressie

Politiek 976 keer gelezen

Voorne aan Zee – Zaterdagavond 19 november zie je op de anders zo stille weg naar het eerste slag in Rockanje een lange rij koplampen oplichten richting het strand. Het is de avond dat de énige oppositiepartij naar Voorne komt, zo staat in de aankondiging van het Forum voor Democratie.Voor de ingang van Beachclub Havana staat een lange rij mensen te wachten tot zij door de security kunnen: heel veel mannen tussen de veertig en net iets boven de vijftig en weinig vrouwen. In de rij heerst er een sfeer van vrolijke en opgewonden baldadigheid.

Een inwoner van de Hoekse Waard zegt met hart en ziel FvD lid te zijn: ‘Het moet ophouden met al die mensen die naar Nederland komen. Toen ik geboren werd, waren er 7 miljoen inwoners (correctie red. 12 miljoen). Nu zijn het er 18 miljoen We moeten iets doen, anders loopt het uit de hand. Naast hem staat een tengere jongen met een zwart jack: ‘Deze partij staat dicht bij de waarheid’. Welke waarheid?: ‘FvD is de enige club die tegen het globalistische denken is. Nederland raakt te vol met emigranten. Ons land wordt overgenomen door Afrikanen’, antwoordt hij. Verderop wordt er hard gelachen en instemmend geknikt wanneer iemand hardop zegt dat het verschil tussen het complot en de werkelijkheid drie maanden is.

Eenmaal door de security heen, blijkt het binnen gezellig. Er wordt druk gepraat en gelachen. Op kleding is het logo van FvD met de Griekse tempel te zien. Bij de bar staat een jonge vrouw. Ze zegt veel moed te hebben moeten verzamelen om in haar eentje uit Tholen hiernaartoe te komen: ‘Maar het is het waard’ en ‘Nee’, ze is geen lid van FvD, maar het voelt zó fijn om tussen gelijkgestemden te zijn. Forum is de enige partij die zich af durft te zetten tegen de krankzinnigheid in Nederland van de QR-codes en alle buitenlanders. ‘In 2030 we will be happy’ hoopt ze. Dan zwelt de muziek aan. Op een groot scherm verschijnen beelden van een felgroene weide met dartelende koeien, van schaatsende mensen op Amsterdamse grachten, oranje supporters met een pilsje in de hand en het Rijksmuseum. Het is mooi in Nederland! Het laatste beeld is de oproep ‘Stem 17 maart op Forum voor Democratie’. (Op 17 maart 2021 waren er de verkiezingen voor de Tweede Kamer, red.). 

Vervolgens klinkt er luid applaus. Thierry Baudet verschijnt op het podium. De sfeer zit er meteen goed in. Baudet: “Het is wel heel koud voor een strandtent, maar hier vind je warmte. (gejuich en applaus). Wij zijn de partij met de meeste leden van Nederland en wij willen fysiek bij elkaar zijn. Wij worden steeds hechter, Wat is er aan de hand in Nederland? Onteigening boeren, inflatie, oorlog in Oekraïne, verkiezingen in de VS, een record aantal immigranten. Al die dingen hebben iets met elkaar gemeen. Ze zijn uitingen van een en dezelfde ideologie, dezelfde beweging, hetzelfde kartel, dezelfde verkiezingsshuttle en hetzelfde systeem! (gejuich) Ik ben trots op jullie. Wij zijn familie die met elkaar connectie hebben. Met elkaar representeren wij het tegenovergestelde idee. Het FvD zet een streep in het zand. Wij willen niet zinloos het beste jongetje van de klas zijn en geen managersmaatschappij worden. Wij laten ons niet vermalen door het systeem, maar laten de stem horen van de mensen die kiezen voor een nationale staat, eigen geld, eigen voedsel, de menselijke maat en energie uit Groningen. En … ehhh .. misschien zijn wij wel die ene gek die verandering brengt. Aristoteles begon in zijn eentje op een plein in Athene en Jezus ook. Wij zijn groter aan het worden. Onze partij staat voor democratie en voor het beginsel dat we elkaar onze vrijheid gunnen en respect hebben voor elkaar.’

Later op de avond mag lokale lijsttrekker Erik Hoogzand nog vertellen dat FvD voorstander is van een bindend burgerreferendum. Het eerste onderwerp zal het terugdraaien van de fusie van Voorne aan Zee zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant