Afbeelding
Foto: Dan Rolandus

Nieuwenhoorn laat DSO door hart van defensie wandelen

Sport 461 keer gelezen

Nieuwenhoorn- Nieuwenhoorn heeft de belangrijke staartwedstrijd in de Vierde divisie B met 2-6 (2-3) verloren van hekkensluiter DSO. De zwart-witten hadden nog het geluk dat VOC de punten liet liggen bij Westlandia zodat de p/d-wedstrijden voor het veiligstellen van de vierde divisie nog binnen bereik is.

Dan Rolandus

‘’Het is een foutenfestijn geweest, ver onder de maat’’, zag teammanager Ergün Buga geen schim meer terug van het goede spel in de wedstrijd tegen ’s-Gravenzande een week eerder. ‘’We gingen voor één doel en dat was winnen en zo zijn we de wedstrijd met vol vertrouwen ook ingegaan. Er is de hele week goed getraind.’’ Nieuwenhoorn begon onder toeziend oog van de nieuwe trainer Rody van Hemert (2024/’25) overigens goed aan de wedstrijd met kansen voor Lukas Hamann (schot naast) en Joey Kleijn. Na ruim een kwartier spelen nam de club uit Zoetermeer door een communicatieblunder in het hart van de defensie, incluis doelman Mike van de Wijngaart, met 0-1 de leiding. Nieuwenhoorn ging op jacht naar de gelijkmaker, maar de vrije trap van Melvin Winterberg (gekeerd door de keeper) en de rebound van Frank de Regt wederom in handen van de snel schakelende doelman. De daaropvolgende counter leverde namelijk de 0-2 op voor DSO. Enkele minuten later werd een snel genomen vrije trap ter hoogte van de middellijn en rommelig handelen van Nieuwenhoorn door DSO, overigens in buitenspelpositie, afgestraft: 0-3. Nieuwenhoorn wilde zich nog niet bij het naderende onheil neerleggen en kwam door Joey Kleijn, die een voorzet van Lukas Hamann binnenliep tot 1-3 en Frank Molendijk uit een vrije trap van Frank de Regt knap terug tot 2-3. De thuisclub ging vervolgens volle bak op voor de gelijkmaker, kreeg ook riante kansen, maar de geheel vrijstaande Lukas Hamann schoot naast, Olaf van der Sande raakte de paal en de inzet van Melvin Winterberg was te slap. ‘’De insteek was om achterin één op één te spelen en bij een eventuele voorsprong vervolgens in te zakken en hen te laten komen. De trainer (Jasper de Muijnck, DR) heeft de spelers daarbij wel gewezen op de lange ballen, maar als je zulke fouten maakt is daar niet tegenaan te coachen. We kregen binnen negen minuten drie tegengoals om de oren, maar kwamen daarna nog knap terug tot 2-3.’’

Kansloze missie
Nieuwenhoorn ging met een goed gevoel de tweede helft in. Melvin Winterberg was dicht bij de gelijkmaker, maar zijn vrije trap werd over de lat getikt door de doelman van DSO. Na ruim vijf minuten spelen konden alle goede bedoelingen de prullenmand in na wederom een blunder in het hart van de defensie: 2-4. ‘’De trainer gaf voor de tweede helft tactische informatie mee, de overtuiging om de winst te pakken was er, we kregen nog de eerste kans, maar door een blunder kwamen we met 2-4 achter. We probeerden het met alle risico’s nog recht te zetten, maar we hebben geen kans meer afgedwongen.’’ Ergün Buga wijst nog op de strohalm van handhaving, maar wel via de p/d-wedstrijden. ‘’Nu maar hopen op de nacompetitie. VOC heeft ook verloren, dus staan we nog op een nacompetitieplaats. Er moet bij de jongens door deze domper nog wel wat veranderen. De knop zal om moeten om de nacompetitie, als we die halen, in te gaan. Het is een moeilijk seizoen, maar ik heb nog hoop dat we het gaan redden. Capelle heeft verloren bij RKAVV, dus hen is er alles aangelegen om nog een kans te maken op de derde periode. Wij wonnen thuis met 3-0 van Capelle, dus laten we hopen op een nieuwe stunt.’’ Nieuwenhoorn speelt zaterdag om 15.30 uur op het sportpark ’t Slot in Capelle aan den IJssel tegen Capelle.

Nieuwenhoorn: Mike van de Wijngaart; Stefan Hamann (62. Gregory Paula), Mike van de Ruit, Frank Molendijk, Oualed Tarifit (62. Fabian Boekholt); Eugenio Leerdam; Melvin Winterberg (77. Luke Corver), Frank de Regt (77. Ozbilek Halilibrahim); Olaf van der Sande, Joey Kleijn, Lukas Hamann.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant