Afbeelding

Tikkie sterker: Nationaal Ouderenfonds organiseert Beweegweek voor ouderen

Algemeen 323 keer gelezen

Het Nationaal Ouderenfonds organiseert van 27 tot en met 31 mei voor de derde keer de Nationale Beweegweek voor Ouderen. Met een feestelijke recordpoging boksen in het Olympisch Stadion in Amsterdam en beweegactiviteiten door het hele land brengen we zoveel mogelijk 65-plussers in beweging. 

Met dit initiatief pakt het Ouderenfonds eenzaamheid onder ouderen aan door middel van bewegen: samen een tikkie sterker worden, fysiek én sociaal!  

Een tikkie sterker 
Over elke groep bestaan stereotypen en vooroordelen. Zo heerst het beeld dat ouderen fysiek kwetsbaar zijn. Maar vinden zij dat zelf ook? Ruim 70% van de leden van het Ouderenpanel van het Ouderenfonds merkt juist dat senioren in hun omgeving steeds langer fit blijven (april 2024). Bovendien blijkt uit het onderzoek dat een actieve, sportieve boodschap hen meer motiveert om te bewegen, dan een boodschap die enkel gericht is op gezelligheid en koffiedrinken.  

Bewegen is een must om fysiek, mentaal én sociaal fit te blijven. ‘Maak het jezelf juist moeilijk’, adviseert ouderenarts Ester Bertholet. Of het nu gaat om het tillen van zware boodschappen of deelname aan sportieve activiteiten zoals OldStars voetbal, elke vorm van beweging draagt bij aan het behoud van een gezond lichaam en versterkt bovendien het sociale netwerk van ouderen – het maakt je een tikkie sterker. 

Recordpoging boksen 
Op dinsdag 28 mei organiseert het Ouderenfonds een recordpoging boksen met 65-plussers, onder begeleiding van voormalig Olympisch bokser en OldStars ambassadeur Arnold Vanderlyde: ‘Met de recordpoging boksen in de Beweegweek laat ik graag zien dat iedereen verantwoord kan blijven bewegen. Het wordt hartstikke leuk, dus kom naar het Olympisch Stadion!’

Alle 65-plussers kunnen meedoen. Ervaring of speciale materialen zijn niet nodig. 65-plussers kunnen zich voor de recordpoging aanmelden via ouderenfonds.nl/record-boksen

Beweegactiviteiten in elke buurt 
Er vinden in de Beweegweek door het hele land activiteiten plaats waar ouderen samen in beweging komen. Zo kun je naast de recordpoging boksen ook naar het beweegfestival in Den Haag en komt Olga Commandeur in beweging met de beweegvisite. Er is voor ieder wat wils. Kijk voor alle activiteiten per regio op ouderenfonds.nl/beweegweek.  

Symposium
Op dinsdag 28 mei inspireert het Ouderenfonds beweegprofessionals met het symposium ‘Sterker dan je denkt’ in het Olympisch stadion in Amsterdam. Beweegprofessionals leren hier meer over het aanspreken van senioren in sport en beweging. Klopt het dat koffiedrinken voor elke beweegactiviteit centraal moet staan, of zijn ouderen sterker dan soms gedacht wordt? Geïnteresseerden kunnen nu een kaartje kopen via ouderenfonds.nl/beweegweek.

Het Nationaal Ouderenfonds 
Het Nationaal Ouderenfonds bestrijdt eenzaamheid onder ouderen. Met onze activiteiten door het hele land kunnen 65-plussers samen vitaal, sociaal, mobiel en digitaal zijn en blijven. We zetten ons met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. Want ouder worden doe je samen!  

Alle activiteiten van de Nationale Beweegweek worden mede mogelijk gemaakt door donateurs. En dat is hard nodig, want 1,7 miljoen ouderen in Nederland voelen zich eenzaam. Help het Nationaal Ouderenfonds in de strijd tegen eenzaamheid onder ouderen. Ga naar ouderenfonds.nl/doneren.  

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

!

Uit de krant