De weekmarkt op zaterdag op het Woordbouwerplein.
De weekmarkt op zaterdag op het Woordbouwerplein. Foto: Wil van Balen

IBH pleit: meer markten in zomermaanden tijdens coronacrisis

Politiek 402 keer gelezen

Hellevoetsluis - IBH vraagt het college van Hellevoetsluis om toestemming te verlenen voor meer markten tijdens de zomermaanden en zo mogelijk ook tijdens de decembermaand.

De fractie Inwoners Belangen Hellevoetsluis denkt hierbij zowel aan een markt met streekproducten als aan een extra markt zoals we die kennen van de weekmarkt op zaterdag met food en non-foodproducten.

Raadslid Maarten Kromhout: "We zouden deze mogelijkheid graag zien om ondernemers wat extra lucht te geven tijdens de coronacrisis en de financiële gevolgen voor hen wat te verzachten. Daarnaast zien wij dit als een gelegenheid om weer toeristen naar Hellevoetsluis te krijgen." Er zijn volgens Kromhout voldoende marktlieden die op deze markt zouden willen staan met hun producten. "Wij hebben al contact gehad en er zijn voldoende ondernemers die met hun koopwaar een kraam willen bemannen. Ze staan te springen om te beginnen."

IBH wil dat de markten deze zomer acht wekenlang, doordeweeks, 1 à 2 keer per week naast de reguliere zaterdagmarkt gehouden wordt. Deze markten, die ook op het Woordbouwerplein gehouden zouden worden, moeten dan wel op dezelfde manier opgezet worden als de weekmarkt op zaterdag: dus ruim opgezet en er moet voldaan worden aan de RIVM eisen.

Uit de krant