Afbeelding

Bookchallenge met Live event

Cultuur 119 keer gelezen

In 2018 daagde Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta iedereen maandelijks uit om een boek te lezen uit een genre dat je misschien niet zo snel zelf zou kiezen. Ruim 200 leden discussieerden hierover op de Facebookpagina Bookchallenge 2018.

Nu bestaat de Bookchallenge 1 jaar: reden voor een feestje! Op zondag 10 februari gaat de Bookchallenge voor een dagje offline en staat het eerste"live-"event gepland in Cultuurhuis Nieuwe Veste.
Het is voor lezers vaak lastig om te beginnen aan een boek van een, voor hen, onbekende schrijver of een niet alledaags genre of onderwerp. Veelal blijven lezers ronddraaien in hetzelfde kringetje.

Facebookpagina
Daar bracht Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta in 2018 verandering in met de Bookchallenge. De uitdagingen worden gepubliceerd op de Facebookpagina Bookchallenge, in een persbericht en op een poster in de Bibliotheek.
Op de Facebookpagina kan er bovendien gediscussieerd worden over de boeken en kunnen er nog nieuwe leesideeën worden opgedaan.
Meedoen aan de Bookchallenge is gratis en verplicht tot niets. Een maand geen tijd/zin? Dan sla je toch gewoon een keer over?

Nieuwe uitdaging
In januari daagt de Bibliotheek iedereen uit om deze maand één van de volgende boeken te lezen:
De Leesclub – Renate Dorrestein
Birk – Jaap Robben
De IJsmakers – Ernest van der Kwast

Lees ze online via www.onlinebibliotheek.nl of reserveer een exemplaar in de bibliotheek. En…. Bespreek deze boeken tijdens het eerste event: BookchallengeLive op zondag 10 februari in Cultuurhuis Nieuwe Veste in Hellevoetsluis. Proost mee op het jubileum!

Activiteiten
Tijdens de Bookchallenge Live worden niet alleen bovenstaande boeken besproken tijdens een open leeskring, maar kun je ook kiezen uit één van de drie aangeboden activiteiten.
Zo kun je aanschuiven bij de film naar het boek "De Boekwinkel" en worden er twee workshops gegeven: handletteren en schrijven.
Daarnaast proost Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta graag met alle leden op een nieuw jaar, vol leesuitdagingen!

Cultuurhuis Nieuwe Veste, zondag 10 februari van 13.00 – 17.00 uur. Toegang € 5,-
Plaatsen reserveren; aan de balie in de Bibliotheek of via www.bzhd.nl/activiteiten

Kijk voor het complete activiteitenaanbod bij Cultuurhuis Nieuwe Veste op www.bzhd.nl/activiteiten

Volg de bibliotheek via facebook.com/bibliotheekzhd en twitter.com/bibliotheekzhd

Uit de krant