Erik Hoogzand, Forum voor Democratie
Erik Hoogzand, Forum voor Democratie Foto: Wil van Balen
Column uit de raad

Inzet voor de inwoners, de hoogste tijd!

Column 395 keer gelezen

Tot nu toe hebben we ons, als volksvertegenwoordigers, nog niet goed kunnen inzetten voor onze inwoners. Vanaf de start gaat het over van alles en nog wat, en helaas niet positief, zelfs tot en met persoonlijk leed aan toe.

De fusie heeft wat ons betreft weinig tot geen toegevoegde waarde, want op veel onderwerpen werd al samengewerkt in gemeenschappelijke regelingen samen met andere gemeenten.

Het wordt nu echt tijd dat we de inwoners op plek één gaan zetten. Zo moeten we de wachtlijsten voor woningen drastisch omlaag krijgen, de (schandalige) achterstand van onderwijsgebouwen verhelpen, de begroting op orde krijgen. Alle uitgaven dienen daarom zeer kritisch bekeken te worden om de gemeentelijke lasten zo laag mogelijk te houden. Door de inflatie gaan ook de kosten van de gemeenschappelijke regelingen en de gemeente zelf omhoog. Het verbaast ons dat er uitgaven worden goedgekeurd door een meerderheid van de gemeenteraad terwijl er vaak nog veel vragen, onduidelijkheden en bezwaren zijn, zoals bij de nieuwe school De Verwondering. We zijn niet tegen een nieuwe school, maar willen eerst de bestaande scholen laten opknappen of in ieder geval wachten op een totaaloverzicht voor alle scholen, voordat er een nieuwe (tijdelijke) school wordt neergezet.

Ook het financieel verder optuigen van de GGD met gemeentegelden is ons een doorn in het oog, zeker gezien de afgelopen coronaperiode. Dit geld kunnen we in Voorne aan Zee veel beter inzetten dan voor ‘’onderzoeken’’ van de GGD. Onder o.a. de noemer klimaat wordt onze portemonnee leeg getrokken, zowel op landelijk niveau als op gemeente niveau, daar hoef je geen complotdenker voor te zijn om dat te zien. Zelfs de natuur en het milieu moeten wijken bij het plaatsen van windmolens en zonneparken. We zullen erop toezien en streven dat onzinnige prestige projecten een halt worden toegeroepen.

Ik had graag een leuke en positieve column neergezet en wij zullen hier dan naar streven om de volgende column een stuk positiever te krijgen. Als Forum voor Democratie nemen we de juiste beslissingen voor de langere termijn met voldoende oog voor de problemen op kortere termijn en pleiten dan ook voor: Inwoners van Voorne aan Zee op plaats één!

Erik Hoogzand, Forum voor Democratie

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant