Bianca Verschoor, fractievoorzitter GroenLinks
Bianca Verschoor, fractievoorzitter GroenLinks
Column uit de raad

Niet lullen maar poetsen

Column 363 keer gelezen

Komkommertijd, voor de plaatselijke politiek wellicht wel. Daarentegen is er landelijk en wereldwijd veel gebeurd. Overstromingen, bosbranden, gevaren voor voedselveiligheid en verlaging van de biodiversiteit en Afghanistan wat voor veel leed nu en in de toekomst zorgt. Als ik dan zie hoe onze regering handelt, vind ik dat zeer zorgwekkend.

Neem bijvoorbeeld Afghanistan. In juni is voor de zoveelste keer gezegd: “Zorg ook voor de Afghanen die ons helpen. Zij lopen groot gevaar mocht de boel escaleren en dit kan elk moment gebeuren! Start met evacueren van deze mensen”. En wat heeft deze regering gedaan? Gewacht, gepraat en vakantie gevierd. Natuurlijk is het goed als Afghanen zelf hun land opbouwen. Maar dat betekent toch niet dat je een deel van de mensen, die ons hebben geholpen en nu bescherming nodig hebben, achterlaat in een levensbedreigende onzekere situatie? Hoe dit nu opgelost moet worden, weet ik echt niet. Ik zou willen dat ik het weet! Ik wil namens heel GroenLinks Hellevoetsluis, alle families heel veel sterkte toe wensen en mocht u hulp willen kunt u ons hiervoor altijd benaderen.

Wat ik hierin bevestigd zie is dat deze regering zowel landelijk als wereldwijd het gevoel met de samenleving kwijt is. Er wordt wel gesproken met de samenleving, maar niet geluisterd en al helemaal niet gehandeld. Dit zie je op alle fronten gebeuren in de zorg, de huizencrisis de toeslagenaffaire, bij de minima, de ouderen en de jongeren, de politie, leraren, defensie, boeren, klimaat en bij de corona aanpak. En toch is democratisch besloten dat dezelfde partijen het weer mogen proberen. Onbegrijpelijk! 

Ik heb er alle vertrouwen in, dat gemeentelijk de ogen van veel bewoners na zoveel jaar wel open zijn gegaan en er tijdens de gemeentelijke verkiezingen een verschuiving gaat plaatsvinden. Want ondanks dat de problemen hier ten opzichte van landelijk en wereldwijd, veel kleiner zijn. Zie je wel dezelfde trend. Veel praten maar niet kijken en vooral te weinig luisteren naar de samenleving. Dit kan én moet zoveel beter! 

Vol optimisme volgen wij de ontwikkelingen van PvdA en GroenLinks landelijk. Op Voorne zijn wij aan het kijken hoe we hier mee om zullen gaan in onze nieuwe gemeente. 13 september heeft GroenLinks Hellevoetsluis hierover haar ledenvergadering. Om zo vol vertrouwen samen met alle bewoners te bouwen aan een leefbaar, socialer en groener Voorne aan Zee.

Bianca Verschoor, fractievoorzitter GroenLinks

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant