Na de renovatie zullen de hockeyvelden voldoen aan de toekomstige eisen van de hockeysport.
Na de renovatie zullen de hockeyvelden voldoen aan de toekomstige eisen van de hockeysport. Foto: PR

Grote renovatie bij Hockeyclub Voorne

Actueel 667 keer gelezen

Op 3 juni is HC Voorne gestart met de uitvoering van een grootscheeps renovatieplan van het sportterrein aan de Boerseweg.

"De velden zijn 15 tot 20 jaar oud en dringend aan vervanging toe. De bond heeft aangegeven dat we de velden moeten vervangen om veilig te kunnen blijven spelen", geeft Alan van Ballegooijen voorzitter HC Voorne aan.

"Er is twee jaar voorbereiding aan vooraf gegaan en nu krijgen we drie nieuwe velden; een waterveld, een semi- waterveld en een zand ingestrooid kunstgrasveld. Voor de jongste jeugd is het zandveld ideaal om de basis van hockey te leren, terwijl onder meer de hoofdklasse heren op het waterveld zal gaan spelen." De velden worden duurzaam gerenoveerd waar mogelijk worden materialen hergebruikt. "Voorheen werden de velden besproeid met drinkwater, maar dat willen we niet meer. Door de aanleg van vijf waterbassins zullen het waterveld en het semi-waterveld besproeid kunnen worden met regenwater. We schatten in dat we na de renovatie 90% tot 100% regenwater kunnen gaan gebruiken voor de besproeiing", geeft van Ballegooijen aan.

"Ook de rest van het terrein wordt aangepakt; zo worden de hekwerken aangepast zodat de veiligheid van toeschouwers verbeterd wordt. "We hopen half augustus klaar te zijn zodat de velden op tijd klaar zijn voor de competitie." Omdat het terrein van HC Voorne eigen grond is, heeft de club, naast de gebruikelijke subsidies van de gemeente, flink moeten sprokkelen middels vele sponsoracties om voldoende geld bij elkaar te krijgen om deze renovatie te kunnen verwezenlijken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant