De brandweer is 24/7 paraat voor jouw veiligheid
De brandweer is 24/7 paraat voor jouw veiligheid Foto: Brandweer Hellevoetsluis

Brandweer Hellevoetsluis en Oudenhoorn is op zoek naar jou!

Actueel 1.573 keer gelezen

De brandweer is 7 dagen per week 24 uur per dag paraat om de veiligheid in jouw woonplaats te garanderen. Om paraat te kunnen blijven, zijn er (naast beroepskrachten) vrijwilligers nodig.

Vrijwilligers zijn geen 'amateur-brandweerlieden'. De opleiding en training is namelijk gelijk aan die van de beroepsbrandweer. Het enige verschil is dat je als vrijwilliger geen dagtaak hebt aan je brandweerwerk. Om het werk van brandweerman/-vrouw te kunnen uitvoeren, heb je om te beginnen een goede conditie en veel uithoudingsvermogen nodig. Daarnaast verwachten wij van je dat je goed kunt samenwerken, dat je beschikt over improvisatievermogen, dat je stressbestendig bent en tegen een stootje kunt. Verder ben je 18 jaar of ouder, minimaal 1,65 meter lang en beschik je over een opleiding op minimaal LBO-C / VMBO-C / MAVO-niveau en over de zwemdiploma's A en B. Tenslotte moet je bereid zijn om te studeren voor de landelijk erkende vakdiploma's.

Benieuwd naar het werk van de vrijwillige brandweer in Oudenhoorn? Kom dan op 1 juni 2019 van 13.00 - 17.00 uur naar de informatiebijeenkomst in de brandweerkazerne van Oudenhoorn. Aanmelden via Chris.Reijtenbagh@vr-rr.nl. Of kom langs op de informatiedag op 22 juni 2019 vanaf 10.00 tot 16.00 in de kazerne in Hellevoetsluis.

Meer weten over de brandweer? Ga naar: http://www.brandweer.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant