Foto: CJG Rotterdam Rijnmond.
Foto: CJG Rotterdam Rijnmond. Foto: CJG Rotterdam Rijnmond

ZWO discussieert donderdag over Jeugdnota

Actueel 332 keer gelezen

Vorig jaar werd door de GGD Rotterdam Rijnmond een gezondheidsmonitor uitgevoerd.

Over het algemeen wijken de resultaten van Hellevoetsluis niet af van de regio. In Hellevoetsluis is het percentage kinderen dat enigszins tot heel somber is, net iets hoger dan in de regio. Ten opzichte van 2014 hebben meer kinderen een verhoogd risico op psychosociale problemen. Daarnaast is het percentage kinderen dat gepest wordt toegenomen van 3% naar 9%. Ook in Hellevoetsluis wordt minder buiten gespeeld dan in 2014. Gunstig is dat ouders minder vaak in huis roken waar het kind bij is. Aandachtspunt is het percentage ouders dat het af en toe drinken van alcohol door kinderen jonger dan 18 jaar accepteert. Dit is gestegen van 17% in 2014 naar 19% in 2018 en ligt daarmee 6% hoger dan het regiogemiddelde.

In samenspraak met de scholen zal bekeken worden aan welke voorlichtingen behoefte is. Voorlichting aan ouders omtrent alcoholgebruik van jongeren zal hierin in ieder geval opgenomen worden.

In de commissievergadering ZWO van donderdagavond wordt dit rapport besproken samen met onder andere de uitgekomen beleidsadviesnota 'Gamen, slapen en eenzaamheid onder jongeren' van CJG Rijnmond.

 
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant