Ines Klok, die de tweede plaats behaalde in de Strandrace Brouwersdam in Ouddorp voor basisvrouwen, wil op het NK Strandrace in Rockanje op 24 februari in topvorm zijn. Foto Corine van Heemst-van Eck.
Ines Klok, die de tweede plaats behaalde in de Strandrace Brouwersdam in Ouddorp voor basisvrouwen, wil op het NK Strandrace in Rockanje op 24 februari in topvorm zijn. Foto Corine van Heemst-van Eck. Foto: Corine van Heemst-van Eck

Ines Klok rijdt naar zilver in Strandrace Ouddorp

Actueel 826 keer gelezen

Ouddorp- Jelle Hanseeuw heeft de vijfde editie van de Strandrace Brouwersdam Ouddorp, meetellend voor de KNWU Strandracetopcompetitie, op zijn naam geschreven. De Belg versloeg in een zinderende sprint Richard Janssen (Team Imming). Bram Imming (Team Imming) legde beslag op de derde plaats. Europees kampioene Pauliena Rooijakkers (Waow Deals) zegevierde bij de elite-vrouwen. Marino Noordam (Westland Wil Vooruit) was de rapste bij de basisleden. Regiobikester Ines Klok finishte bij de basisvrouwen als tweede achter Mirjam de Bruijn uit Alkmaar.

Dan Rolandus

Richard Janssen en de Belg Jelle Hanseeuw (Team Douchy Thalassa) hadden zich halverwege de eerste ronde van de 40 kilometer lange race over 4,5 ronden langs het 'haringmeer' losgemaakt van het peloton. Het duo had bij de strandopgang voor de deur van het Strandpaviljoen Iloon een klein gaatje geslagen op veertien achtervolgers onder wie onder andere Thijs Zonneveld (Team Theo Schilders/Giant), de bewakers Ike Groen en Bram Imming (beiden Team Imming), nationaal strandkampioen Jasper Ockeloen, Rick van Breda, Ivar Slik (allen Monkey Town), Ronan van Zandbeek (Team Invicta), Bram Rood (KMC-Fruit to Go), Robbert de Nijs (Flexwinkel), Sven Broekaert, Sem Huitema (beiden Team Beukers) en Coen Vermeltfoort (Roompot-Nederlandse Loterij). Richard Janssen reed als eerste de strandopgang op, leek op weg naar zijn eerste strandzege, maar zijn belager Jelle Hanseeuw perste er een zinderende sprint uit, die teveel was voor de Noord-Hollander. De Hellevoeters Kasper Schotte en Michael Vingerling (beiden Tweewielers-Van Leeuwen) kwamen binnen in de buik van de grote groep.

NK Rockanje
Pauliena Rooijakkers maakte haar faam als Europees strandkampioene volledig waar door nagenoeg de hele race langs de Noordzeekust in een straf tempo aan te houden. ''Het was heel zwaar en het duurde erg lang'', verklaarde de renster van Waow Deals haar eenzame tocht. Achter Pauliena Roojjakkers was er de strijd om de overige ereplaatsen tussen achtereenvolgens Rozanne Slik (FDJ), Riejanne Markus (Waow Deals), de Belgische Grace Verbeke en Nathalie van Gogh (Parkhotel Valkenburg). Slik finishte als tweede en Markus completeerde het podium. Mirjam de Bruijn uit Alkmaar won bij de basisvrouwen. Ines Klok uit Rockanje finishte als tweede en de Alkmaarse Diana Ligthart werd derde. 'Het was heel zwaar, zowel met de harde wind in de rug als wind tegen', keek Ines Klok terug op haar race in Ouddorp. 'We hebben de laatste twee ronden bij elkaar gereden, waren aan elkaar gewaagd. Ik heb het nog geprobeerd, maar ik kon niet van Mirjam de Bruijn wegrijden. Zij was net iets sterker door het mulle zand. Zij had bij de laatste strandopgang 50 meter voorsprong en ik kon niet meer aanklampen. Ik zal de komende maanden wat minder kunnen trainen vanwege mijn nieuwe baan en mij kindje, maar voor het NK in Rockanje wil ik op 24 februari top zijn', aldus Ines Klok.
Uitslag 5e Strandrace Brouwersdam Ouddorp (TC): 1. Jelle Hanseeuw (Jabbeke, B.), 2. Richard Jansen (Assendelft), 3. Bram Imming (Egmond-Binnen), 4. Ronan van Zandbeek (Schijndel), 5. Bram Rood (Broek op Langedijk), 6. Thijs Zonneveld (Amsterdam), 59. Kasper Schotte (Hellevoetsluis), 66. Michael Vingerling (Hellevoetsluis). Vrouwen: 1. Pauliena Rooijakkers (Schijndel), 2. Rozanne Slik (Bergen), 3. Riejanne Markus (Amstelveen). Basisleden (mannen): 1. Marino Noordam (De Lier), 24. Kees Spuy (Stellendam), 27. Jan-David van Keulen (Stellendam). Basisleden (vrouwen): 1. Mirjam de Bruijn (Alkmaar), 2. Ines Klok (Rockanje), 3. Ligthart (Alkmaar).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant