Afbeelding

Gemeenteraad actualiseert de APV in Hellevoetsluis

Actueel 1.462 keer gelezen

Hellevoetsluis - Twee commissievergaderingen worden gewijd aan het wijzigen van de APV in Hellevoetsluis. Het punt dat de meeste aandacht krijgt van binnen en buiten de politiek is het hondenpoepbeleid.

De gemeente staat een streng beleid voor, temeer omdat hondenpoep een van de meest gehoorde vormen van overlast is. In de nieuwe verordening wordt het verplicht om wanneer u de hond uitlaat, een hondenpoepzakje bij u te hebben. Deze zakjes worden gratis door de gemeente Hellevoetsluis ter beschikking gesteld. Binnen de gemeenteraad wordt verschillend over de aanscherping gedacht en dat geldt zeker voor de hondenbezitters in Hellevoetsluis.
Stichting Hondenvrienden
In Hellevoetsluis bestaat sinds 1 oktober ook de Stichting Hondenvrienden die de belangen van de hondenbezitters behartigd. Zij zijn volop in gesprek met de gemeente en hebben al bereikt dat er meer vuilnisbakken komen waar men de hondenpoepzakjes in kan deponeren.

Maar er is in dit overleg meer bereikt. Zo komen er tien nieuwe uitlaat- en losloopgebieden. In die losloopgebieden gaat geen opruimplicht gelden. Begrip bestaat er bij de hondenvrienden overigens wel voor de maatregel, maar om een en ander ook praktisch mogelijk te maken zijn dan wel randvoorwaarden nodig.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant