Rien Kap: Januari 2019 wordt zeker niet gehaald.
Rien Kap: Januari 2019 wordt zeker niet gehaald.

Werkorganisatie Voorne mogelijk pas in 2020

Actueel 1.004 keer gelezen

De start van de op 1 januari 2019 geplande Werkorganisatie Voorne (AFO) gaat zeker niet gehaald worden, zo is inmiddels ook de projectdirectie van mening.

Ook al zou het een boven de directie aangestelde kwartiermaker lukken om het vastgelopen proces vlot te trekken, dan nog kan de startdatum best een half jaar tot een jaar later worden. De noodzaak om de drie gemeenten te binden wordt met de week groter, ook financieel. Westvoorne redt het helemaal niet als zelfstandige gemeente en heeft van de steun van de buurgemeenten hard nodig. Sinds het artikel in Groot Hellevoet van veertien dagen geleden is er grote onrust ontstaan zowel bij de ambtenaren, de managementteams van de verschillende gemeenten, als bij de ondernemingsraden.

Dat de projectdirectie in een verklaring stelt dat er geen sprake is van een onherstelbare vertrouwensbreuk, is niet zo gek: zij zijn daar immers direct verantwoordelijk voor. Het gerucht doet vandaag de ronde dat mogelijk eind deze week nog, ondanks het reces, er in Hellevoetsluis coalitieoverleg gaat plaatsvinden over de crisis. Er is immers de dreiging dat de provincie ingrijpt en de regie naar zich toetrekt. Hoewel Voorne en het eiland Putten verschillende belangen hebben is het zeker niet uitgesloten dat voor een gedwongen fusie van alle gemeenten op Voorne Putten wordt gekozen. Oudenhoorn heeft zich ingespannen om bij Hellevoetsluis te horen en niet om achteraf alsnog Nissewaard te worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant