Het oude plan wat nu is ingetrokken
Het oude plan wat nu is ingetrokken

Nieuw bouwplan voor Hoofdwachtstraat

Actueel 3.648 keer gelezen

Nadat het eerste project aan de kop van de Westkade wegens de hoge prijzen noodgedwongen moest worden afgeblazen, is door projectontwikkelaar van Wijnen en Waalboer ontwikkeling een nieuw bouwplan ingediend waarin behalve 29 verkoopbare appartementen ook een restaurant van 215 vierkante meter is opgenomen.

In het bouwplan is ook een verdiepte parkeergarage met minimaal 29 parkeerplaatsen opgenomen inclusief de inrichting van het openbaar gebied en de aanleg van 20 parkeerplaatsen aan de Molenstraat. De ontwikkelaar draagt voor eigen rekening en risico zorg voor het bouw- en woonrijp maken van het plangebied inclusief het aangrenzende straat- en grondwerk in het openbaar gebied. Voor de realisatie verkoopt de gemeente openbaar, gebied, dat gedeeltelijk al bestemd was voor woningbouw. Naar verwachting kan in 2019 met de bouw worden begonnen.

Uitgebreide kritiek was er op het huidige uiterlijk van de bouwplaats dat bepaald geen visitekaartje voor de Vesting is. En dat was dan nog de vriendelijke omschrijving van wethouder Marja Roza. Er moet snel iets aan gebeuren, vond de commissie. Het spannen van een fotodoek werd genoemd, zoals ook bij de Museumkade gebeurd is. Als alle minder mooie plekken in Hellevoetsluis met een doekje voor het bloeden moeten worden bedekt wordt Hellevoetsluis een lappendeken...

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant