Gedeputeerde Rogier van der Sande in gesprek met de bevolking
Gedeputeerde Rogier van der Sande in gesprek met de bevolking

Oudenhoorn geeft mening over slepende kwestie grenscorrectie

Actueel 695 keer gelezen

Zoals verwacht kwamen veel inwoners van Oudenhoorn op vrijdag 16 december af op de meeting met Rogier van der Sande Gedeputeerde Staten. De bijeenkomst was eerder door het grote aantal aanmeldingen verplaatst naar de voetbalkantine van OHVV. De komst van de gedeputeerde werd door zowel de Hoornse Hoofden als door de bewoners op prijs gesteld. Veel bewoners maakten van de gelegenheid gebruik om nogmaals hun ongenoegen te uiten en hun ongezouten mening te geven. Onverminderd strijdvaardig om hun gelijk te halen nadat twee jaar geleden uit een enquête bleek dat 93% voor aansluiting bij gemeente Hellevoetsluis is.

Evelien Holleman & Wil van Balen

Als lid van gedeputeerde staten houdt van der Sande zich bezig met het dagelijks bestuur van de provincie Zuid-Holland. Voorafgaand aan de bijeenkomst met de bewoners sprak de gedeputeerde met de Hoornse Hoofden. "Ik ben onder de indruk van de opkomst en dat is geen beleefdheidsopmerking "gaf gedeputeerde Van der Sande aan. Hoornse Hoofd Leen Keijzerwaard: " Ik ben blij dat ik geen opschepper blijk te zijn. Het leeft echt in Oudenhoorn."

Beloftes nakomen
Volgens Van der Sande mag de wens van de bewoners niet mislopen op de financiën. "Beloftes die worden gedaan moeten nagekomen worden", aldus van der Sande. "Ik heb de intentie om mijn beloftes na te komen. Alle belangen moeten goed gewogen worden, dus ook die van Nissewaard." Er lopen drie zaken over grenscorrecties waaronder Oudenhoorn. En alle drie deze zaken lopen nog steeds. Het gaat langzaam. U heeft veel geduld moeten hebben."

Rogier van der Sande luisterde naar de meningen en opmerkingen van de aanwezigen en zal deze meenemen in de komende besprekingen. Na deze bijeenkomst ging hij verder naar Farm Frites voor een meeting. Op 21 december gaat Van der Sande in gesprek met de colleges van gemeente Hellevoetsluis en Nissewaard. Mochten de gemeentes na bemiddeling van Gedeputeerde Staten nog steeds niet tot overeenstemming komen dan beslist Provinciale Staten. De terugkoppeling van de bevindingen naar de bewoners zal in het eerste kwartaal van 2017 plaatsvinden.

Leen Keijzerwaard, één van de vier Hoornse Hoofden
Keijzerwaard, van der Sande en een bewoonster
Een volle kantine met veel staanplaatsen
Gelachen werd er toch ook nog...
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant