Afbeelding

Computercursussen voor beginners

Algemeen 584 keer gelezen

ADVERTENTIE - Zoals je kan zien hebben wij onze website in een nieuw jasje gestoken. Computers en het internet zijn niet meer weg te denken in onze maatschappij. Alles wordt steeds beter, sneller en moderner, vandaar dat wij het tijd vonden ook onze website onder handen te nemen.

Wil jij ook graag meer weten over hoe bijvoorbeeld de iPad werkt, of hoe je foto's moet bewerken? Dan hebben wij hier de oplossing voor je. Volg een cursus voor beginners en binnen een mum van tijd weet je precies hoe alles werkt. We hebben hier een aantal cursussen voor je op een rijtje gezet.

iPad voor beginners
Deze cursus is een kennismakingscursus, bedoeld voor mensen die voor het eerst met een iPad van Apple leren werken. Er wordt je onder andere geleerd hoe de iPad in hoofdlijnen werkt, wat de belangrijke, algemene instellingen zijn en je leert over apps en hoe je kan communiceren met anderen. Naast de vaste thema's, zullen de vragen van de cursisten ook behandeld worden.

Android voor beginners
De tablet wordt steeds populairder; haast iedereen heeft er wel eentje in huis. Dat is ook wel logisch want een tablet is goedkoop en eenvoudig in gebruik. Deze cursus is bedoeld voor mensen met weinig of geen computer-ervaring, die van plan zijn een Android-tablet te gebruiken. Je leert onder andere hoe je de tablet met het internet kunt verbinden en het instellen en gebruiken van email. Ook het downloaden en installeren van apps komt aan de orde. Het is de bedoeling dat je je eigen Android-tablet meeneemt naar deze cursus zodat je je eigen tablet meteen gebruiksklaar hebt en er thuis gelijk mee aan de slag kan.

Mac voor beginners
Deze cursus is een kennismakingscursus bedoeld voor mensen die voor het eerst met een Mac leren werken. Je leert onder andere de hoofdlijnen van hoe een Mac werkt, de kenmerken, voorkeuren en instellingen. Daarnaast wordt er uitgelegd wat het verschil is tussen een Windows PC en een Mac en je leert werken met de handigste programma's.

Adobe Lightroom
In deze cursus leer je vooral werken met de belangrijkste functies van Adobe Photoshop Lightroom. Hierdoor kun je eenvoudig je foto's organiseren, bewerken en optimaliseren. Daarnaast kan je met het programma fotoboeken en presentaties maken, gps-gegevens verwerken, afdrukken en het internet op. Na deze cursus kan jij al je vrienden raadgeven en helpen met het bewerken van hun foto's.

Ben je geïnteresseerd in een van deze cursussen, dan kan je voor meer informatie over onder andere de prijzen en tijden naar de website van bibliotheek Zuid-Hollandse Delta gaan. Bovenstaande cursussen worden allemaal in Hellevoetsluis gegeven.

Ben je al een wat gevorderde computer gebruiker en wil je ook iets nieuws bijleren, dan is het misschien een idee om je eigen website te maken. Je hebt namelijk verschillende aanbieders die pakketten aanbieden waarmee je eenvoudig en snel je eigen website kunt maken. Eén van de marktleiders hierin is Strato, die biedt een totaal pakket inclusief, domein, mail en hosting.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant