Afbeelding

Betuig uw sympathie aan BeterDichtbij

Actueel 133 keer gelezen

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis is één van de elf samenwerkende algemene ziekenhuizen die vandaag in een landelijk gepubliceerd manifest de kracht van goede zorg dichtbij huis laten horen. Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis stelt dat patiënten hun ziekenhuis graag dichtbij willen, met een menselijke maat, betaalbare zorg en vrije zorgkeuze. In het manifest stellen de ziekenhuizen dat zorg dichtbij door vaste specialisten en één arts als aanspreekpunt maximale persoonlijke aandacht biedt. Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis vraagt het publiek om sympathie te betuigen via de website www.beterdichtbij.nl/sympathiebetuiging.

Lagere kosten
Bij Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis is de menselijke maat vanzelfsprekend. De Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen zeggen dat circa 85% van de ziekenhuisbehandelingen in de regionale ziekenhuizen worden uitgevoerd tegen lagere kosten. In 2015 gaat Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis een regionaal zorgnetwerk vormgeven, waarin ze willen samenwerken met andere zorgverleners, apothekers, huisartsen en ondernemers zoals fitnesscentra en detailhandel. Ook inwoners van onze regio Goeree-Overflakkee, Voorne-Putten en Schouwen-Duiveland kunnen zich aansluiten om samen deel te nemen aan activiteiten en informatiebijeenkomsten die gericht zijn op gezond blijven, zoals gezond eten en vitaliteit.

BeterDichtbij
BeterDichtbij pleit voor zorg waar het hoort, voor bereikbaarheid van basiszorg in de eigen regio, voor keuzevrijheid van ziekenhuis en zorgaanbieder (www.beterdichtbij.nl). Voor mensen met een specifieke of hoog complexe zorgvraag vervult het ziekenhuis samen met de huisartsen de rol van gids in het zorgaanbod binnen de regio, en daarbuiten.

 

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant