Afbeelding

Eerste boek gedrukt op papier met tomatenvezels

Actueel 212 keer gelezen

Het is een bijzonder boek: Connecting Industries. Een 216 pagina’s tellend koffietafelboek over duurzaamheid en innovatie in de Noordzeedelta, met veel aandacht voor de regio Rotterdam en Zuid-Holland. En de innovatie zit ook in het boek zelf. Dit is het eerste boek ter wereld dat is gedrukt op papier waarbij vezels van afval van de tomatenplant zijn gebruikt, in plaats van houtvezels. Hiermee ontstaat een nieuwe keten voor het hergebruik van reststromen, in dit geval van de glastuinbouw die dat goed kan gebruiken.

Boeiende verhalen over innovatie en duurzaamheid
Hoe serieus moeten we de discussie over klimaatverandering nemen en hoe voorzien we ons in de toekomst van voldoende duurzame energie en grondstoffen? Wordt de 21e eeuw het tijdperk van de grote omwenteling, op een schaal die ook wel de derde industriële revolutie wordt genoemd?
Die vragen hebben vele tientallen boeiende gesprekken met wetenschappers, bedrijven en overheden opgeleverd, waaruit een keuze is gemaakt voor Connecting Industries. De verhalen zijn gegroepeerd rond de thema’s Innovatie, Energie & Chemie, Natuur & Materialen, Mobiliteit & Logistiek en Mensen & De Stad. Connecting Industries is geschreven door drs. Inez Postema, verkrijgbaar bij boekhandel Hoofdstuk Een in Brielle of te bestellen op www.connectingindustries.nl.

 

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant