Jump ’80 elimineert Green Eagles

Sport 167 keer gelezen

De basketballers van Jump ’80 hebben zich in de staartwedstrijd tegen Green Eagles 3 middels een florissante 74-42 (15-17, 18-6 (33-23), 20-6, 21-13) overwinning opgewerkt naar de brede middenmoot van de tweede klasse D regio West. De Hellevoeters kwamen na een moeizame eerste periode in het tweede kwart op toeren door de 15-17 achterstand om te buigen in een 33-23 theestand. Het team van Mark van Zetten en Robin Nooy draaide de gaskraan in het derde kwart volledig open en liet daarbij de Maassluizers alle hoeken van De Morgenstont zien.

De laatste periode was bij een stand van 53-29 niet meer dan een formaliteit: 74-43. De gebroeders Yorick en Jamie van der Klei onderscheidden zich in het goed draaiende team met respectievelijk 19 en 16 punten. Moreno Dekker pikte met drie driepunters ook zijn punten mee. Joost van Niel viel in het tweede kwart ziek uit. ‘We begonnen met een man to man tactiek heel sterk, kwamen na drie minuten spelen met 12-2 voor, maar door gemakzucht kwam Green Eagles toch weer terug. We hebben de tegenstander vervolgens met veel strijdlust en veel druk op de bal bij de strot gegrepen en de wedstrijd in de tweede helft met ons eigen spelletje goed uitgespeeld,’ aldus coach Robin Nooy. Opmerkelijk was dat Yorick van der Klei van de elf van de veertien vrije worpen raak schoot. Jump ’80, dat achtste plaats bezet, speelt aanstaande zaterdag om 21.00 uur in Zoetermeer tegen medemiddenmoter Zoebas 2. Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.

Jump ’80: Martin van Dam (10 pnt.), Yorick van der Klei (19 pnt.), Jaimie van der Klei (16 pnt), Moreno Dekker (9 pnt), Erwin Koopmans (6 pnt.), Lucas Holtkamp (2 pnt.), Joost van Niel, Mike Jonker (11 pnt.), Ben Ouari.