Hellevoetsluis speelt fantastisch voetbalgevecht

Sport 99 keer gelezen

Eerste periodewinnaar Hellevoetsluis moest zaterdag afreizen naar DBGC en leverde met de ploeg uit Oude Tonge een prachtig voetbalgevecht. Er kwam geen winnaar uit het duel, 4-4, de rust stand was 3-2 in het voordeel van DBGC. Hellevoetsluis kwam al na vier minuten op voorsprong dankzij een kopbal van Vincent Mast. Echter binnen vier minuten moest Desney Hoornweg ook de bal uit zijn doel halen, nadat Bas Abresch voor de gelijkmaker had gezorgd.

Na een goed kwartier bracht Mike Jacobs de stand op 2-1 en het leek erop dat Jeroen Sep, topscoorder bij de ploeg van Flakkee, voor de 3-1 ruststand zou tekenen, maar kort voor rust was het Charlo Hassell die voor 3-2 zorgde. Na ruim tien minuten in de tweede helft was het Jeroen Sep die opnieuw de marge tot twee doelpunten bracht in het nadeel van Hellevoetsluis. De ploeg van Edwin de Koning had echter genoeg veerkracht en binnen vijf minuten was het Armin de Rooij die fraai de 4-3 binnen wist te schieten. Tien minuten voor tijd was het de tweede treffer van Charlo Hassell die de eindstand op 4-4 wist te bepalen. ‘Het was echt een heerlijk gevecht Voor de neutrale toeschouwer was het genieten. Gezien het scoreverloop zouden die wellicht iets meer gegund hebben aan DBGC. Daar zou ik ook mee kunnen leven. Wij zijn nu echter bijzonder blij met het punt dat we behaald hebben, want DBGC is een uitstekende ploeg’, zegt trainer Edwin de Koning na het duel. De Hellevoeters blijven koploper met drie punten voorsprong op Nieuwenhoorn en vier op DBGC. Zaterdag komt DFS op bezoek aan de Rijksstraatweg.