Afbeelding

Nelson Mandelalaan na de zomer van 2015 af

Actueel 304 keer gelezen

Als de planning niet al te zeer wordt gehinderd door het weer, zal de Noordelijke Randweg rond of na de bouwvakvakantie zijn afgerond. De Nelson Mandelalaan (zoals de officiële naam van de nieuwe weg is) doorsnijdt dan Hellevoetsluis vanaf de Nieuwe Weg tot aan de rotonde bij ’t Zwaantje waar men dan zowel de richting Rijksstraatweg als Nieuwenhoorn/N57 kan volgen. De nieuwe weg zal een aantal wegen in Hellevoetsluis fors ontlasten, zoals de Oostdijk en Rijksstraatweg door Nieuwenhoorn.

Andere verkeersregels
De Dijkweg en Oostdijk worden met een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur verkeersluw. De Oostdijk zal, zodra de Nelson Mandelalaan opengaat, niet meer toegankelijk zijn voor doorgaand verkeer. Ter hoogte van Oostdijk 3 komt daarom een obstakel dat motorvoertuigen tegenhoudt.
Hulpdiensten kunnen wel gewoon gebruik blijven maken van de Oostdijk. Vrachtwagens en agrarisch bestemmingsverkeer kunnen die weg alleen bereiken vanuit de richting van de Dijkweg. Om dit mogelijk te maken, zal B&W verkeersbesluiten nemen via de daartoe benodigde procedures. Dit geldt ook voor de afsluiting van de Dorpsweg en Bonseweg en de invoering van de 30-kilometerzones.

Voortgang in het voorjaar
Toch merkt u de komende vijf maanden nog niet zoveel van de werkzaamheden. In die periode wordt het tracé voorbelast. Dat betekent dat een dik pak zand de ondergrond langzaam laat inklinken en stabiel maakt voor de toekomstige weg. De wegwerkzaamheden begonnen aan de
oostkant. Op die manier hebben de bewoners in de omliggende wijken zo min mogelijk last van
vrachtverkeer. De Dorpsweg en Oostdijk blijven al die tijd open. Pas na het afronden van de werkzaamheden gaan ze dicht voor doorgaand verkeer. Ook van de Rijksstraatweg kunt u gewoon gebruik blijven maken en de bussen behouden hun dienstregeling.

Informatie
De voortgang en planning van de werkzaamheden aan de Nelson Mandelalaan kunt u volgen via www.hellevoetsluis.nl, op de pagina Wegwerkzaamheden onder het kopje Actueel. Eventuele wijzigingen of aanvullende informatie kunt u behalve op de website, ook lezen op de gemeentepagina van deze krant.

Planten en dieren
Langs de weg komt een ecologische zone met natuurvriendelijke oevers, struweel en bloemrijke bermen. Zo past de weg goed in de landschappelijke omgeving en biedt hij leefgebied aan diverse soorten planten en dieren. Vogels bijvoorbeeld, maar ook kleine zoogdieren, amfibieën, bijen en vlinders. Omdat het slecht gaat met akkervogels, wil de gemeente een akker aanleggen met veel
bloemen. Hier kunnen deze vogels in de winter voedsel vinden. Verder zorgen loopplankjes
onder de brug ervoor dat kleine dieren de andere kant van de weg veilig kunnen bereiken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant