Afbeelding

Viool en accordeon bij eerste concert ‘Hellevoet Klassiek’ 2014

Actueel 265 keer gelezen

Op zondag 5 oktober 2014 vindt het eerste concert plaats in de serie ‘Hellevoet Klassiek’, seizoen 2014-2015. Het concert wordt verzorgd door het ‘Van Amsterdam Duo’, met de bijzondere combinatie viool-accordeon. Het concert begint om 12.00 uur. Jeanine van Amsterdam (viool) en Vincent van Amsterdam (accordeon) verzorgen een afwisselend en verrassend programma. Met hun perfecte samenspel en hoogwaardige interpretatie weten zij het publiek aan zich te binden. De klankkleuren van de twee instrumenten smelten verrassend goed samen en de musici voelen elkaar feilloos aan.

Het Van Amsterdam Duo heeft een veelzijdig repertoire, met werken van klassieke componisten zoals J.S. Bach, A. Corelli, P. de Sarasate, en werken van gevestigde componisten uit de 20e eeuw zoals D. Shostakovich, A. Kusjakov, C. Meijering en A. Piazzolla.Het duo won al diverse prijzen, waaronder het Prinses Christina Concours (2009), het Nationaal Accordeon Concours (2005, 2006, 2009), Coupe Mondiale Kroatië (2010), Toonzaal kamermuziekconcours (2012) en het prestigieuze Klingenthal concours (2012). Het Duo geeft veel concerten in binnen- en buitenland, o.a. op festivals in Slowakije en Servië, op de Uitmarkt, het Janine Jansen Festival en het Grachtenfestival. In 2011 is hun eerste CD “A Flight Beyond The Time” uitgebracht.

Vincent van Amsterdam (1989), onder andere winnaar van het Prinses Christina Concours 2007 en het Nationaal Accordeon Concours (2008 en 2009), is een groot promotor van het klassiek accordeon/bayan. Hij is sinds september 2007 student aan het Conservatorium van Tilburg bij Ronald van Overbruggen en Gerie Daanen. Vincent heeft verder diverse masterclasses gevolgd bij bekende accordeonisten, zoals Friedrich Lips, Miny Dekkers en Mie Miki. De laatste jaren geeft hij regelmatig concerten in binnen- en buitenland, zowel solo als in kamermuziek verband.

Jeanine van Amsterdam (1992), werd in 2007 toegelaten tot de Talentenklas en Vooropleiding van het Conservatorium van Amsterdam. Zij speelde daar ook bij de ‘Fancy Fiddlers’. Daarna werd ze in 2010 toegelaten tot de 1e klas bij Peter Brunt. Jeanine gaf veel concerten, niet alleen met het Van Amsterdam Duo maar ook met het Engadin strijkkwartet. Zij heeft als soliste succesvol deelgenomen aan diverse concoursen, waaronder de Iordens Viooldagen en het Interprovinciaal Concours (1e prijs). Jeanine heeft diverse masterclasses gevolgd bij o.a. Gregor Horsch, Ilona Sie, Herman Braune en Gerhard Schulz. Meer informatie over het duo kunt u vinden op de website: www.vincentvanamsterdam.nl Het duo Van Amsterdam verzorgt op 5 oktober een programma met stukken van Bach, Rachmaninov, Sjostakovitsj, Tjaikovski en Piazzola. Het concert in Cultureel Centrum Kerk aan de Ring (aan de Ring in het voormalige dorp Nieuw-Helvoet) begint om 12.00 uur. Bezoekers zijn vanaf 11.30 uur hartelijk welkom; er wordt een gratis kopje koffie of thee geschonken tot 11.55 uur. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een drankje na te praten. De toegangsprijs voor het concert bedraagt voor volwassenen € 15, - p.p. Jongeren tot 18 jaar betalen € 4,00 p.p. Abonnee-Donateurs hebben gratis toegang. Nadere informatie over de Stichting Concerten Hellevoetsluis, de concertserie ‘Hellevoet Klassiek’ en het donateurschap, is te vinden op de website: www.hellevoetklassiek.nl.
Foto: Evert van Amsterdam

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant