Afbeelding

Paddenstoelenexcursies in Voornes Duin

Actueel 312 keer gelezen

Wonderlijk hoe in een paar dagen tijd paddenstoelen uit de grond schieten. Hoe doen ze dat toch? Het lijkt een mysterieus gebeuren. De meeste paddenstoelen zijn in de herfst te zien, en daar zijn verschillende redenen voor. De gids van Natuurmonumenten legt het uit en gaat met je op zoek naar de verschillende soorten en maten.

Er zijn twee paddenstoelenexcursies in Voornes Duin; op 28 september in Quackjeswater en 5 oktober in Waterbos. We vertrekken om 10.00 uur vanaf resp. de Parkeerplaats Quackjeswater, ter hoogte van Duinweg 23 in Hellevoetsluis en de Parkeerplaats Waterbos, Duinen 7 in Rockanje. Trek goede wandelschoenen aan en neem een spiegeltje mee! De excursies duren ongeveer twee uur.

Aanmelden
Als je mee wilt met deze excursies is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dit kan via de website van Natuurmonumenten, www.natuurmonumenten.nl/agenda, of bij VVV Zuid-Hollandse Eilanden, telefoon T. 0181-472 662. De excursie kost € 4,- voor leden van Natuurmonumenten (neem de ledenpas mee!), niet-leden betalen € 7,- en kinderen t/m 12 jaar betalen € 2,-.

foto: Martin Stevens

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant