Afbeelding

Stichting Vestingdagen stopt en schenkt geld aan De Buffel

Actueel 347 keer gelezen

Het was een bijzonder gezelschap, op een bijzondere locatie met een bijzonder gebaar. Aan de vooravond van de Hellevoetse Vestingdagen van 2014 kwam het bijna voltallige college van Burgemeester en Wethouders samen met het bestuur van Stichting Vestingdagen Hellevoetsluis en een delegatie van het Museumschip “de Buffel” bijeen op het schip. Daar maakte de voorzitter van Stichting Vestingdagen Hellevoetsluis Marco Benedict bekend dat de stichting die jarenlang de jaarlijkse Vestingdagen georganiseerd heeft, beëindigd word.

Cheque
Op het achterdek van het prachtige museumschip neemt Marco het woord. Met heel veel liefde en plezier heeft de Stichting Vestingdagen het evenement 29 jaar lang georganiseerd. De afgelopen jaren werd het echter door anderen gedaan en is nu het moment gekomen om de stichting op te heffen. Het batig saldo wat deze beslissing met zich meebrengt wil de Stichting Vestingdagen graag schenken aan een goed doel en de keuze is gevallen op Museumschip “De Buffel”. Ten eerste omdat het Museumschip een aanwinst is voor de gemeente Hellevoetsluis, maar ook omdat het een Stoomschip is en zo weer de link gelegd wordt naar de Vestingdagen. Aan penningmeester van Stichting Vestingdagen Hellevoetsluis, Will Wiegel de eer om een cheque met het mooie bedrag van € 5000,00 te overhandigen aan Dhr. Arie van de Ban, de voorzitter van Stichting Museumschip “De Buffel ” die daar natuurlijk enorm blij mee is en noemt het prachtig gebaar! Wat er precies met het geld gaat gebeuren weet de heer van de Ban nog niet maar het krijgt gegarandeerd een goede bestemming. Verder benadrukt hij nog dat ‘De Buffel’ niet kan draaien zonder de hulp van de vele vrijwilligers en dat het ook hen verdienste is dat ‘De Buffel’ inmiddels het bezoekersaantal van 7500 gepasseerd is.

Dankwoord
Ook waarnemend burgemeester Erik van Heiningen nam nog even het woord. Een van de levensaders van Hellevoetsluis is het grote aantal bezoekers dat de gemeente trekt, wat zeker met een evenement als De Vestingdagen het geval is. Hij bedankt Marco en zijn medewerkers dan ook voor het vele werk wat zij gedaan hebben om Hellevoetsluis in deze op de kaart te zetten. Het is een begrip geworden en velen kijken dan ook naar het altijd terugkerende weekend in augustus uit. Toerisme en recreatie zijn heel belangrijk in deze gemeente en het is hard werken met elkaar om er elk jaar weer een feest van te maken en te zorgen dat de bezoekers naar Hellevoetsluis komen. Daarom is het dan ook mooi gebaar om aan een andere publiekstrekker die Hellevoetsluis nu rijk is, het Museumschip ‘De Buffel’ zo’n mooi bedrag te schenken.
Jansen & van Balen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant